Egészség

Felmérés: a férfiak harmada sosem cserélt még ágyneműt

Egy takarítócég ezerfős felmérést végzett Angliában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában, és meglepő eredményre jutott az ágyneműcserélési szokásainkkal kapcsolatban.

A Maid2Match cég ezerfős mintájában nemcsak férfiak, hanem nők is szerepeltek, a legmeglepőbb adat mégis a férfiakkal kapcsolatban derült ki: a 32 százalékuk még sosem cserélt ágyneműt. Ez persze nem jelenti azt, hogy ugyanabban az ágyneműben alszanak évek óta, csak azt, hogy ezt a műveletet valaki más (anya, barátnő, feleség, takarítónő…) végzi el helyettük – írta meg a metro.

Ezt az ágyazást vajon nő vagy férfi végezte? (fotó: Pixabay)

Ezt az ágyazást vajon nő vagy férfi végezte? (fotó: Pixabay)

A férfiak 53 százaléka azt is bevallotta, hogy szándékosan teljesít rosszul a házimunkában, 26 százalékuk pedig úgy érzi, nem kap elég elismerést azért, mert kiveszi a részét a házimunkából. A nők 66 százaléka jelezte, hogy hiába van 2020, a házimunka nagyobb részét még mindig ők végzik odahaza. A tanulmány szerint a házas férfiak kevesebb házimunkát végeznek, mint az egyedülállók. Míg a házas férfiak hetente átlagosan 35 percet, addig a házas nők két és fél órát töltenek házimunkával. A szingli pasik 80 percet, míg a szingli nők 110 percet fordítanak heti szinten házimunkára. Toby Schultz, a felmérést megrendelő Maid2Match vezérigazgatója meglepőnek nevezte az eredményt, ugyanis azt gondolta, hogy ez a trend mostanában már megváltozott, ám be kellett látnia, hogy tévedett.

A házimunka megosztásáról is megvan a véleményünk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top