nlc.hu
Egészség

Hotel Caramell Bükkfürdő

Újjászületés egy hétvége alatt – A bükfürdői Caramell Premium Resortban jártunk

Bár a holisztika mára igencsak elkoptatott fogalommá vált, a bükfürdői Caramell Premium Resortban valóban figyelnek arra, hogy a vendégek testileg és lelkileg is feltöltődjenek.

Azok közé az utazók közé tartozom, akiknek a szállás kevésbé fontos, inkább a helyi látnivalók csigázzák fel az érdeklődését, persze mindig nagyon jó pont a vendéglátó kedvessége. Ezért is volt különleges számomra az a két nap, amit párommal a bükfürdői Caramell Premium Resort**** superior szállodában tölthettünk, ugyanis a hotel annyi élményt nyújtott, hogy egy percig sem hiányzott a környék látnivalóinak felfedezése, noha akadt bőven: maga a csodatevőként emlegetett gyógyfürdő, a Kneipp-és jógapark, a Répcementi tanösvény, egyáltalán maga Bük és varázslatos környéke, például a Nyugat királynőjeként is emlegetett Szombathely vagy a gyönyörű kisváros, Kőszeg. A hívogató látványosságok ellenére most kivételesen nem dugtuk ki még az orrunkat sem a hotelből, mégsem maradt hiányérzetünk. Mutatom is, hogy miért nem.

Felüdülés a Caramell Premium Resortban

Felüdülés a Caramell Premium Resortban. Fotó: Juhász János

A legjobb kozmetika: élvezni az életet

Hogy a holisztika az egyik vezérelve a helynek, az már a hotel belső tereinek dizájnjában is érzékelhető: a színek, a formák, a minták összhangban vannak, letisztultságot sugároznak, az egész berendezés elegáns, mégsem érzed azt, hogy ez a modernség ridegséget áraszt, sőt éppen ellenkezőleg: már maga a tér is hozzásegít az ellazuláshoz, arról nem is beszélve, hogy ad egyfajta luxus-érzést: tudod, azt a fajta elégedett életérzést, amit a hétköznapok során nem igen tapasztalhatunk meg. Végre megengedheted magadnak a feltöltődést, minden téged szolgál. Persze ezt nemcsak a dizájn segít megtapasztalni, hanem a hotel teljes körű szolgáltatásai is, amelyek szintén a holisztika ősi alapelve szerint épültek ki.

Bár kifejezetten holisztikus szolgáltatásokat is igénybe vehetsz, úgy, mint a lélekmasszást, hangterápiát, tibeti fejmasszázst, stb., nekem már a 70 perces (bárcsak még több lett volna!) Everyoung Hidratáló Luxus arckezelés is átható testi-lelki feltöltődést nyújtott, amelynek hatását még most is, három nappal a kozmetikai kezelés után is érzem. A kozmetikus a lágy, könnyű mozdulatokat és az erősebb fogásokat váltogatta, miközben isteni illatú, természetes pakolásokat kent fel az arcomra. Bár a cél eredetileg a megújult, felfrissült arcbőr lett volna, én egészen a lábujjaimig ellazultam, és az elmém is teljesen lecsendesedett.

Csobbanás a Caramell Premium Resort kültéri medencéjében Bükfürdőn

Itt minden adva van a nyugalomhoz. Fotó: Juhász János

Az élményt csak fokozta a délutáni páros egésztest masszázs is, amely végleg segített elengedni a hétköznapok feszültségét, olyannyira, hogy a végén felállni is nehezemre esett, annyira megtette a hatását a masszázs. Persze ehhez a kellemes zsibbadtsághoz a masszázs végén kapott egy pohár pezsgő is hozzájárult. Ha eddig a már említett luxus-érzés nem kerített volna hatalmába, az most garantáltan átjárta minden porcikánkat. Átfutott az agyamon, hogy esetleg kedvenc masszázsomra, a hawaii szigeteki Lomi-lomira is benevezek, de végül jóleső fáradtságomban elengedtem az ötletet, hiszen ahogy mondani szokás, a jóból is megárt a sok, vagy amint azt egy angol írónő, Liz Fielding mondta, „az élet olyan, mint a fagylalt: apránként kell élvezni.”  

Jóleső hedonizmus

A párom, János viszont egészen a hedonizmus irányába hajlott, és benevezett egy délutáni szauna felöntésre is, amelyet Egri Csaba világbajnok szaunamester tartott Soproni sör bomba fantázianéven. Mivel az ott tartózkodásunk majdnem az államalapítás ünnepére esett, kipróbálhattuk volna többek között a Honfoglalók bosszúja vagy a Koronás fényshow-t is – igaz, utóbbinak mostanában van némi negatív áthallása -, ám a sör gyorsan megtette a hatását, mivel János nemcsak a testére kapott belőle, de a szájába is, ami azért a közel 100 fokban igencsak beüthet. Mivel én a szeánszot nem mertem bevállalni, ugyanis a bőröm nem igen szereti a forró levegő kavargatását, legyezését, így csak János véleményére hagyatkozhatom, aki röviden és velősen csak annyit mondott: „Durva volt”, a szauna mesterről pedig úgy nyilatkozott: „Nagyon jó fej, igazi show-t csinált, mindenki nevetett”.

Újjászületés a bükfürdői Caramell Premium Resortban.

Egri Csaba, szaunamester. Fotó Juhász János

Egyébként a hotel Spa részlege igazán gazdag a választékban, ha nem bírod a finn szaunát, találsz gőzkabint, 40-60 °C közötti bioszaunát, infrakabint, aroma és gyógynövény szaunát, sószobát – ezeket külső vendégek is igénybe vehetik, amennyiben van szabad kapacitás rá. De akár pihenhetsz is a csendes helyiségekben, mert aki próbálta, tudja, hogy a pihenésben is el lehet azért fáradni.

Az egészség érték

A holisztika szellemében épült Caramell Premium Resort**** superior szálloda épületének részeként került kialakításra egy magán járóbeteg ellátást biztosító Medical Center (CMC), ahol 110 négyzetméteren elegáns környezetet teremtve, professzionális legmodernebb berendezésekkel, módszerekkel rendelkezve 4 rendelőben, 9 szakterületen várják a pácienseket magánrendelésünkön.

Persze van, aki aktívabban képzeli el a pihenést nálunk. Nekik ott van a konditerem, a bowling pálya és a hotelhez tartozó Kristály Torony (már amennyiben nem küzdenek tériszonnyal, mint én), ahol három különféle szinten, 5, 10 és 15 méter magasan, számos akadályon, hordókon, deszkákon, 10 méter magas mászófalon, kötélpályán keresztül verekedhetjük át magunkat, természetesen heveder segítségével. Éppen ezen a hétvégén rendezték meg a Crystal Power Challenge ügyességi és gyorsasági versenyt a Kristály Torony kalandpark elemein, amit nézni is elég volt, hogy az ember megizmosodjon – már ami a szívét illeti. A versenyzők teljesítménye és bátorsága ugyanis elképesztő volt, ahogy arról ez a kép is tanúskodik.

Sportlehetőségek a bükfürdői Caramell Premium Resortban

A Crystal Power Challenge ügyességi és gyorsasági verseny. Fotó: Juhász János

A versenyről készült videót pedig alább tekinthetitek meg:

Gondoskodó kedvesség

Muszáj szót ejtenem még az ételekről és a személyzetről is. Gundel Károly mondta, hogy az a pincér, aki nem tud mosolyogni, jobb, ha vendégnek születik. Nos, a Caramell Premium Resortban nem kell félnie senkinek ettől a reinkarnációtól, hiszen mindenki nagyon készséges az éttermi dolgozóktól kezdve a recepciósokon át a takarítókig. Persze mondhatjuk, hogy ennek alapnak kellene lennie, de azért mindenki tudja, hogy sajnos ez a fajta „mindent a vendégért” hozzáállás nem alap itthon, talán ezért is nagyon örülök, amikor ilyesfajta készségességet, udvariasságot és odafigyelést tapasztalok. A medence melletti koktélbár és a Mandala étterem svédasztalos reggelije- és vacsora kínálata pedig pazar, még úgy is változatosan tudtam enni, hogy egyébként vegetáriánus vagyok. Az aranygaluskának pedig külön örültem, mert már régóta fentem rá a fogam, de valahogy mindig ritkán látom ezt a desszertet az éttermek menüjében.

Újjászületés a bükfürdői Caramell Premium Resortban.

Pazar ételválaszték és kiszolgálás. Fotó: Juhász János

És ha már vegetarianizmus és állatvédelem. Nagyon örültem, amikor felfedeztem néhány fecskefészket a hotel homlokzatán, amiért én adnék még egy csillagot a szállodának. Sőt a resort állatbarát is, így nem kell megoldani, ki vigyáz a kedvencünkre, míg mi távol vagyunk, ráadásul a kisállatok is élvezhetik a minőségi ellátást, miközben az egész család együtt lehet. Az állatbarátság nemcsak a legkisebbtől a legnagyobb méretű kutyákra vonatkozik, hanem a cicákra, nyulakra, sőt akár a papagájokra is. Most már sajnálom, hogy Áfonyát, a macskánkat otthon hagytuk…Egyébként azt, hogy mennyire fontos a környezettudatosság, jól mutatja, hogy a resort a 10 millió fa mozgalomban is részt vett, így került a szomorú eperfa az udvarára 2019-ben.

Kevés olyan szállodában jártam életemben, ahonnan nemcsak ennyi élményt tudtam magammal hazahozni, de sok jó ötletet is arra, hogy egy kis öngondoskodással miként teremtsem meg a luxus-érzést a hétköznapokban is.

Foglalj és nyerj!

Az élmények mellett a látogatók, most sok-sok értékes nyereménnyel is gazdagodhatnak, hiszen a Caramell Premium Resort****superior 15. születésnapja alkalmából 2020 év végéig, minden hónapban (összesen 6 alkalommal) 200 000 Forint összegű értékutalványokat sorsol ki vendégei között. A főnyeremény pedig 1 000 000 forint. A nyereményjáték részleteiről a resort honlapján olvashatnak bővebben.

Olvass tovább a holisztikus szemléletről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top