Egészség

Két napig csudás idő lesz, de vasárnap jön a hidegfront

Igazán szép és őszies lesz a következő 72 óra. Csütörtökön reggel még eshet a keleti országrészben, de aztán ott is kitisztul az égbolt.

A napos idővel együtt szél is várható, ezért a hőmérséklet csak 15-20 fokig emelkedik csütörtökön. Péntekre már mérséklődik a légmozgás, és nyugodt, csapadékmentes, gyönyörű őszi időre van kilátás. Reggel az északi tájakon és az Alpokalján pára-, ködfoltok alakulhatnak ki, napközben azonban ragyogó napsütésben lehet részünk, alig lesz felhő az égen. A legmelegebb órákban 20 fok körüli maximumokat mérhetünk.

napos őszi táj

Fotó: Unsplash

Szombaton a péntekihez hasonló idő várható: néhol még párás lehet a reggel, de a napkeltét követően hamar feloszlanak a ködfoltok. Nyugodt, napos idő várható, a napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik, a levegő 17-23 fok köré melegszik.

Szombat éjjel nyugatról éri el hazánkat a hidegfront, az északnyugati, nyugati tájakon feltámad az északi szél, megnövekszik a felhőzet és elered az eső, vasárnap az ország keleti és nyugati végében akár teljesen másféle időjárás is lehet: nyugaton hűvösebb, szeles időre kell készülni, ritkán esővel. keleten marad a szép ősz. Akár 10 fok különbség is lehet a két országrész közt, nyugaton még az is lehet, hogy 10 fok alatt marad a nappali csúcshőmérséklet. 

Használd ki a szabadban, vagy csak olvass: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top