nlc.hu
Egészség

December végén kezdődhet itthon az oltás

Orbán: december végén kezdődhet az oltás Magyarországon

Első körben az egészségügyi dolgozókat oltják be a koronavírus ellen.
Koronavírus-vakcina

December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő karácsony ünnepéről azt mondta: „idén kis karácsony lesz”, a rokonlátogatásokról most le kell mondani az egészségmegóvás érdekében.

Hozzátette, a szenteste szabályozása még nem világos, erről a hétfői kormányülésen készülnek dönteni, de örülne, ha a szakemberek úgy foglalnának állást, hogy azon az egy estén megengedhetők lazább szabályok.

Így például az, hogy a 10 fős családi összejövetelekbe a 14 év alatti gyermekek ne számítsanak bele.

Orbán Viktor azt is közölte, szombat délelőtt szeretne bejelentést tenni arról, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság elhárítását célzó gazdaságvédelmi akciótervnek milyen újabb lépéseit vezetik be január 1-jétől kezdődően.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Biontech SE/EPA)

Még több cikk a vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top