nlc.hu
Egészség

54,5 km-t sétáltak egy zuglói idősotthon lakói

Hét nap alatt 54,5 km-t sétáltak egy zuglói idősotthon lakói

Az Olajág Otthonok Vezér úti Idősek Otthona lakói egy hét alatt több, mint 50 kilométert tettek meg közös erővel.

Ha valaki a maratoni táv teljesítésének gondolatával barátkozik, de tart a kihívástól, az életkor nem a legjobb kifogás. Ezt igazolja annak a kezdeményezésnek a sikere, amelybe egy budapesti idősotthon lakói vágtak bele a Telekom közreműködésével: húszan fogtak össze, hogy egy hét alatt lesétálják a klasszikus hosszútávfutó program távját.

Telekom kezdeményezése

A kitartás meghozta az eredményt. (Fotó: Getty Images/Lucy Lambriex/illusztráció)

A kitűzött célt végül túl is teljesítették: a vállalkozó kedvű szeniorok 1 hét alatt összesen 54,5 kilométert gyalogoltak úgy, hogy mindenki a saját tempójában, a saját pályáján haladt egyedül, párban vagy társaságban. Ami a résztávokat illeti, ki-ki a maga erőnlétéhez igazította a napi penzumot, egyszerre csak 30 percet, vagy akár 1-2 órát teljesítve. A pálya pedig a járványhelyzet körülményeihez igazodott, hiszen első az egészség, de a második a biztonság: szobában, erkélyen, folyosón vagy néha a szabadban zajlott a kilométerek gyűjtése.

A Telekom arról gondoskodott, hogy a résztvevőknek biztosított okosórák segítségével minden teljesítmény pontosan számon tartható legyen, és hogy a verseny remek hangulatát – az okostelefonokkal készült videófelvételek és a közösségi média révén – a nagyközönség is átélhesse.

A kihívásról készült videó is:

Olvass mozgás témában!

(Nyitókép: YouTube-videó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top