nlc.hu
Egészség

Pfizer után elhunytak

Karikó Katalin: Félrevezető a kormány statisztikája az oltás utáni megbetegedésekről és halálozásokról

Karikó Katalin szerint félrevezető a kormány által közzétett táblázat a második oltás után elhunytak számáról, ugyanis a betegségek mellett a beoltottak és az elhunytak korát is fel kellett volna tüntetni.

Mi is írtunk arról, hogy egy statisztikát osztott meg a kormány a Facebookon a koronavírus elleni második oltás utáni megbetegedésekről és halálozásokról. Ebből az derül ki, hogy a december 26. és április 20. közötti adatok alapján 100 ezer oltottra vetítve a legtöbben (52) a Pfizer és a Moderna vakcinák után hunytak el koronavírus-fertőzés miatt. Karikó Katalin szintén a Facebookon reagált a felmérésre, és kiemelte, a betegségek mellett a beoltottak és az elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ.

Oltás az idősotthonban

Gyõr, 2021. január 31. Lakók a megfigyelési ponton várakoznak, miután megkapták a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagját az időseket gondozó győri Szent Anna Otthonban, az Öveges József utcában 2021. január 31-én (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

Mint írja, „4 hónap alatt halt meg 32 idős ember/100,000 Pfizer beoltottból, akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegségben szenvedtek”.

„Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja, megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit, vagy historic kontrollal. A betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ. Azt kellett volna feltüntetni, hogy

Magyarországon 4 hónap alatt 100,000 idős, krónikus beteg emberből hányan haláloznak el az öregek otthonában. Illetve krónikus betegséggel NEM rendelkező 100,000 emberből hányan halnak meg 4 hónap alatt.

A lentebb bemutatott tablazatot sokan elkuldtetek ezert kiegeszitettem a szukseges informacioval amit sajnalatosan...

Közzétette: Kati Kariko – 2021. április 25., vasárnap

Vakcina kisokos: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top