nlc.hu
Egészség

Drónra kötött kolbásszal mentették meg a kutyát

Drónra kötött kolbásszal mentették meg a kutyát

Bevált a szokatlan ötlet, drónra kötött kolbásszal mentették meg a kutyát a dagály elől.
Millie kutya, akit drónra kötött kolbásszal mentettek meg

Millie, a jack russell és whippet keverék kutyus egy séta során tűnt el gazdái szeme elől az angliai Hampshire-ben. A kereséshez sokan csatlakoztak, és végül sikerült rábukkanni az ebre egy árapályos részen.

A mentőcsapatok azonban nem tudták megközelíteni az állatot az ingoványos területen, Millie pedig a rendőrség, a tűzoltók és a parti őrség erőfeszítéseivel dacolva nem volt hajlandó eljönni onnan, miközben közeledett a dagály.

A mentőcsapat ezért egy szokatlan ötlettel állt elő: kolbászt kötöttek egy drónra, így próbálták meg biztonságos helyre csalogatni a kutyát. Mivel Millie amúgy is nagy haspók híreben áll, és már elég éhes volt, a kolbásszal sikerült biztonságos helyre csalni, és végül a gazdája magához ölelhette a kedvencét.

Emma Oakes elmondta, hogy Millie bármit megeszik, nyers sárgarépát, uborkát, de a kolbászt sokkal jobban szereti. Miután hazatért, csak alszik és alszik, igyekszik kipihenni az izgalmakat.

(Guardian)

(Kiemelt kép: Facebook/Denmead Drone Search & Rescue)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top