nlc.hu
Egészség

5 kilós óriásbébi

Több mint 5 kilót nyomott az óriásbébi, de még így is pehelysúlyúnak számít a világ legnehezebb újszülöttjéhez képest

Celia születési súlya lenyűgöző, de közel sem a legnagyobb Nagy-Britanniában.

A 34 éves leedsi Helen Sellers öt héttel ezelőtt világra hozta lányát, Celiát, aki több mint 5 kilót nyomott. Helen szerint Celia volt az egyik legnagyobb baba, akit szülésznője valaha világra segített 16 éves pályafutása során.

A terhesség alatt Helennek akkora lett a pocakja, hogy mindig azt kérdezték tőle, ikreket szül-e. Az orvosok terhességi cukorbetegségre teszteltek, de negatív lett.

Amikor megszülte első gyermekét, egy fiút, akit Romannak hívnak, a baba születési súlya 4 kg volt, Helen és férje, Carl is ekkora súllyal születtek, ami szintén nem számít kevésnek.

Az újszülöttholmikat hanyagolniuk kellett, rögtön 3-6 hónaposra való csecsemőruhákkal kezdték.

Noha Celia születési súlya lenyűgöző, közel sem a legnagyobb Nagy-Britanniában. A valaha született legsúlyosabb baba az Egyesült Királyságban a 6,5 kiló súlyú Guy Carr volt, aki 1992-ben császármetszéssel született.

George Joseph King, aki 2013. február 11-én érkezett, a legnagyobb természetes úton született baba a maga szintén több mint 6 kilójával Nagy-Britanniában. Súlya több mint kétszerese volt az átlagos újszülött súlyának. George édesanyja, az akkor 21 éves Jade Packer, akinek gázt, levegőt és az utolsó pillanatban epidurált adtak, „borzasztóan traumásnak” nevezte a szülést.

A Guinness-rekordok könyve szerint a valaha született legsúlyosabb baba Anna Bates kanadai óriásnő fia volt, aki 1879. január 19-én szült otthonában, Sevillában, Ohio államban. Nem is olyan kisfia 9,98 kg súlyú és 71,12 centiméteres volt. A baba, akit hivatalosan nem neveztek el, de csak „Babe”-ként emlegették, sajnos 11 órával később meghalt.

 

Óriásbébi született

Illusztráció: Pexels.com

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top