nlc.hu
Egészség

Velős csonttal jutalmazott Pintér egy rendőrkutyát

Életet mentett Főnök, a rendőrkutya – velős csonttal jutalmazta a belügyminiszter

Termetes harapnivalót kapott az eb Pintér Sándortól.

Augusztus 20. alkalmából vehette át jutalmát a 2022. július 26-án életet mentett 3 rendőr és négylábú társuk, Főnök, a személykereső kutya. Magyarország belügyminisztere a 3 rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velős csonttal – írja a police.hu.

Főnök

A kitüntettet Főnök… – Forrás: police.hu

 

velős csont

… és jutalma, a velős csont – Forrás: police.hu

A július 26-i életmentés során egy 49 éves férfi kért segítséget a 112 segélyhívón keresztül kért segítséget. János egy Vecsés közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani. Késlekedés nélkül elindultak a rendőri egységek, miközben Strehó Zoltán zászlós telefonon keresztül tartotta a lelket Jánosban. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel futva kereste a férfit az erdőben. Szerencsére időben rátaláltak Jánosra, akit kórházba szállítottak. A férfi azóta már jobban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top