nlc.hu
Egészség

Újra találkozott a megmentő és a megmentett

Megható videó: találkozott az életét megmentő hős rendőrrel az üllői ács

Fadarabolás közben vágta át az artériáját, azonnal a segítségére sietett a törzsőrmester.
életmentés

Rendőr mentett életet Üllőn, 5 nappal ezelőtt. Hosszú percekig szorította egy sérült ács karját, aki átvágta az ütőerét egy favágó géppel. Közben nyugtatta a sebesült férfit, amíg megérkeztek a mentők. A szerencsétlenül járt kétgyermekes apa – aki a rendőr segítsége nélkül elvérzett volna – stabil állapotban került kórházba, 6 órán át műtötték. Úgy tűnik, a súlyos sérülései ellenére idővel rendesen tudja majd használni a karját. Az ács és a megmentője most, az RTL Híradó kamerája előtt találkozott újra egymással.

Köszönöm szépen a második születésnapomat!

– mondta Szeibert Márk az életét megmentő rendőrnek, Harangozó Tamásnak.

„Nyolc darab deszkát kellett volna levágnom és felcsavaroznom. A barátom elvágta 3 héttel ezelőtt a kezét, ugyanezt akarta megcsinálni. Mondtam neki, hogy átmegyek segíteni. Hát, nekem se sikerült jobban…” – elevenítette fel a történteket mosolyogva. Egy gérvágóval dolgozott, amikor beakadt a pulóvere, és magával rántotta a karját is. A gép 15 centi hosszan átvágta az ereit, az idegeit és az izmait is. Azonnal áthívták a szomszédot segíteni és tárcsázták a 112-t. A rendőrök értek oda elsőként. 

„Amikor odaértünk, akkor az utcáról láttam, hogy bent az udvaron egy férfi fekszik, mellette térdel egy másik férfi. Egy bálamadzaggal próbálta a kezét elszorítani” – mesélte a törzsőrmester, aki átvette az ellátását és folyamatosan beszélt hozzá, nehogy elájuljon. A rendőr a két hüvelykujjával benyúlt a sebbe, hogy el tudja szorítani a vérzést. Nyolc-tíz percig térdelt a sérült ács mellett, közben nyugtatta, majd segített a mentőknek is, amíg el nem indultak a kórházba.

„Épp ma gondolkodtam el, ahogy kiültem egy cigire, kávéra,  hogy: ‘Én nem lennék, ha ők nincsenek.’ Ma fogtam fel inkább, hogy mi is történt” – vallotta be könnybe lábadt szemekkel Márk.

A riportból az is  kiderült, hogy Harangozó Tamás már korábban is mentett életet, mindig jó érzéssel gondol vissza ezekre az esetekre: „Örülök annak a visszacsatolásnak, hogy nemcsak mindig a negatívat kapjuk, hogy ‘a rendőrök csak a traffizáshoz értenek’, hanem, hogy tényleg valakin tudtunk segíteni és életet menteni.

A férfi teljes felépülését a tervek szerint az ács és megmentője közös horgászattal ünnepli majd meg tavasszal.

Kiemelt fotó: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top