nlc.hu
Egészség

Kutyatámadás Tázláron

Amputálni kellett a tázlári kutyatámadás áldozatának kezét

Kerítés mögül kiszökő, megvadult kutya rángatott le egy 52 éves nőt a biciklijéről, kézfejét nem sikerült megmenteni.
Kutyatámadás

Biciklijén ült az 52 éves nő, amikor egy megvadult, egy házból kiszökött kutya megtámadta Tázláron; a helyiek beszámolója szerint még akkor is marcangolta, amikor már a földön volt, lapáttal kellett leverni róla. Hiába sereglettek köré, nem sikerült időben segíteni rajta; az RTL Híradó riportjának elmondták, úgy tudják, amputálni kellett a kézfejét.

A karját levágták, a kutyát elvitték

– foglalta össze a történteket egy helybéli, aki saját kistestű kutyáját is féltette a támadás alatt. Nem tudni, nyitva hagyták-e a kaput, vagy másként szökött meg a nagytestű megvadult állat. 

Júniusban saját gazdája alkarját marcangolta szét egy kutya Erdőkertesen. A 40 év körüli férfi éppen hazaért az éjszakai műszakja után, amikor megtámadta az amerikai akita fajtájú eb. Azért lehetett agresszív, mert a gazdáján motoros bukósisak volt, a kutya pedig ettől megijedhetett, nem ismerte meg a gazdáját. A támadás után ráadásul el is szaladt, és mintegy 2 órát kóborolt a környéken. Végül visszajött a házhoz, ott fogta el a gyepmester: elkábította az ebet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top