nlc.hu
Egészség

Elfogták a kaliforniai sorozatgyilkost

Elfogták a kaliforniai sorozatgyilkost, éppen az újabb áldozatára vadászott

Feltehetően a 43 éves Wesley Brownlee áll a Stockton és környékén elkövetett hat gyilkosság mögött.

A kaliforniai Stockton városában szombat éjszaka elfogták azt a fegyveres férfit, akit hat gyilkosságból álló bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsítanak.

Férfi feketében lőfegyverrel.

Fotó: Pixabay

Stanley MacFadden rendőrfőnök sajtótájékoztatóján közölte, bizonyosak abban, hogy egy újabb gyilkosságot sikerült megakadályozniuk. Úgy fogalmazott: a férfi „gyilkos küldetésen volt”, áldozatra „vadászott”. A rendőrtiszt elmondta, a gyanúsítottat, a büntetett előéletű 43 éves Wesley Brownlee-t sötét ruházatban, „maszkkal a nyaka körül fogták el”.

A rendőrségi nyomozás azonosította a fegyvert, és ez alapján megállapították, hogy egyetlen tettes áll a Stocktonban és a szomszédos Oaklandban tavaly április és idén szeptember között elkövetett hat gyilkosság és egy gyilkossági kísérlet mögött.

Az áldozatok 21 és 54 év közöttiek, férfiak és nők, spanyol ajkúak, fehérek és feketék. A nyomozás alapján eddig nem fedeztek fel semmilyen kapcsolatot az áldozatok közt és továbbra sem lehet tudni, mi lehetett az elkövető motivációja azon túl, hogy életeket akart kioltani.

A rendőrség korábbi közlése szerint a bűncselekmények mindegyikét késő este, illetve a kora reggeli órákban követték el, olyan területen, ahol nincsenek térfigyelő kamerák. Az áldozatok mindegyikét teljesen váratlanul érte a támadás az utcán, vagy miközben autóban pihentek.

Az MTI idézte Stockton polgármesterét, Kevin J. Lincolnt, aki a szombat éjszakai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ügyben állampolgári bejelentések százait kapták. A kerületi ügyész, Tori Verber Salazar kijelentette: a helyi emberek összefogásával sikerült megoldani az ügyet, akik „nem engedtek a terrornak”.

A nyomravezetőnek a rendőrség 115 ezer dollár jutalmat ajánlott. Arról nem érkezett hír, hogy az összeget kifizették-e.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top