nlc.hu
Egészség

Felháborodást okozott a Waitrose 2022-es karácsonyi reklámja

Lebarnult férfiak miatt lett botrány a karácsonyi reklámból

A kritikák hatására a Waitrose inkább kivágta a felháborodást okozó jelenetet a karácsonyi reklámjából.

Felháborodást okozott a Waitrose brit áruházlánc karácsonyi reklámja, mert nem figyelmeztet a napozás és a bőrrák veszélyeire, ezért ki kellett vágni a kifogásolt jelenetet a videóból – írja a Guardian.

A vállalat ünnepi hirdetése idén azt mutatta be, hogy a gazdálkodók egész évben keményen dolgoztak azért, hogy karácsonyra megteljenek a polcok és a hűtőszekrények. A képsorokon az is látható, hogy két farmer aratás közben találkozik a kombájnokon ülve, mosolyogva húzzák fel a pólójuk ujját, hogy megmutassák, mennyire barnultak le a tűző napon munka közben.

A Waitrose karácsonyi reklámjából származó fotókon két farmer mutatja a lebarnult karját

A Waitrose karácsonyi reklámjában ezek a jelenetek csapták ki a biztosítékot (Forrás: Waitrose)

Számos néző és a Melanoma UK nevű szervezet is kifogásolta, hogy a reklámfilm a jelenettel dicsőíti a napbarnított bőrt, de közben nem figyelmeztetnek a napozás veszélyeire.

„Egy arcul csapása az összes melanomás betegnek és azoknak a szervezeteknek, amelyek a napozás veszélyeiről próbálnak mindenkit felvilágosítani” – fakadt ki az egyik kommentelő. A sok negatív visszajelzés miatt végül a jelenetet kivágták a reklámból.

„Bár a reklámfilmben szerepelt néhány könnyed és életszerű pillanat, hallgattunk fényvédelemmel kapcsolatos kritikákra, és a reklám egy új változatát fogjuk használni” – közölte a Waitrose szóvivője. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top