nlc.hu
Egészség

Lakatos Lilla ikerterhesssége

Először beszélt ritka ikerterhességéről Lakatos Lilla szépségkirálynő, életveszélyben voltak a babák

Alaposan megküzdött az ikerfiaiért.

Lakatos Lilla kisfiai a 27. héten születtek meg. Mindkét kisbaba életveszélyben volt, mivel egy ritka véráramlási rendellenesség, az úgynevezett iker-iker transzfúzió lépett fel. A 2019-es Miss World Hungary közönségdíjasa először beszélt a különleges terhességéről.

Lakatos Lilla

Lakatos Lilla a Miss World Hungary szépségverseny Miss Talent alversenyén a siófoki felkészítő táborban 2019-ben – Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Nem jósoltak nekünk sokat. (…) A babák egy méhlepényen osztoztak, a köldökzsinórjaik egyes erei összekötődtek, ezért egy véráramon keringtek. Az egyikük donorként, másikuk befogadóként. A donor általában lemarad a fejlődésben és kezeletlenül elhal. A másik meg rengeteg magzatvizet termel, ami koraszülést okozhat”mesélte az atv.hu-nak Lakatos Lilla, akinél már a 22. héten elkezdett kinyílni a méhszáj.

Elmondása szerint pár hét múlva már azt közölték az orvosok, hogy “vagy megszületnek a picik, vagy nem élik meg a másnapot”. Végül az egyik baba 850, míg a másik 990 grammal született meg.

Az ikerfiúk azóta szépen fejlődnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top