nlc.hu
Egészség

Ez történik, ha nem hordasz bugyit

Ez történik a testeddel, ha nem hordasz bugyit

Vannak, akiknek teljesen elképzelhetetlennek tűnnek a mindennapok alsónemű, bugyi nélkül, és vannak, akik a „bugyimentes” lét mellé teszik le a voksukat. Kockázatos? Hordani vagy nem hordani? Mi történik a testeddel? Pro kontra érvek jönnek!

A bugyi elsődleges funkciója, hogy megvédje az intim tájékot a kórokozóktól, a többi ruhadarab általi esetleges kidörzsölődéstől, valamint hogy felfogja az izzadtságot, és befülledni se engedje az érzékeny női területet.

Éppen ezért az sem mindegy, hogy milyen fehérneműt választunk: szakértők szerint fazon tekintetében a tanga a legkevésbé egészséges, anyagválasztásban pedig érdemes a műszálassal szemben a jó minőségű pamut alsókra voksolni, amik kényelmesek és jól szellőznek egy egész napos viselés esetén.

Az igazi zsinórtanga a legtöbb esetben nagyon kényelmetlen, és nem is egészséges, mivel olyan mikroorganizmusok, baktériumok kerülhetnek hüvelybe, melyek gombás vagy bakteriális fertőzést okozhatnak.

Ez tőrténik, ha nem hordasz bugyit egy hétig

Fotó: Getty Images/Tara Moore

Mielőtt örökre eldobnánk az alsóneműinket!

Szakértők szerint az sem nyerő megoldás, ha műszálas, nem légáteresztő bugyit választunk, de az sem túl jó ötlet, ha egyáltalán semmit sem veszünk fel alulra.  Akár már egy hét után is komoly következményei lehetnek az alsóneműmentes létnek!

Nemcsak azért rossz döntés, mert ilyenkor a nadrág varrata folyamatosan dörzsöli a nemi szervet, ha pedig szoknyát vagy ruhát veszünk fel, akkor a testnedveket semmi sem fogja fel, és ezek irritálhatják a bőrt.

Ha nagyon nem bírjuk az alsóneműt, akkor annyi jó hírünk van, hogy éjjelre elfelejthető: a legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a meztelenül alvás a legjobb. „Mindenki maga dönti el, hogy neki miben kényelmes aludni, de a legjobbat akkor teszünk a testünkkel (legfőképp a bőrünkkel), ha hagyjuk lélegezni” – mondta dr. Moore a Huffington Post-nak.

Most akkor bugyi vagy nem bugyi?

A szakértők azt javasolják, hogy észszerűen döntsünk, ha fehérnemű-viselésről van szó: attól függetlenül, hogy jót tesz a szellőzés a vaginának, csakis akkor szabad elhagyni a bugyi viselését, ha megfelelő higiénia mellett, garantálni tudjuk az egész napos komfortot és higiéniát odalent!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top