nlc.hu
Egészség

Fogyás grillcsirkével

40 grillcsirkét evett 40 nap alatt, ennyit fogyott

Egy férfi furcsa küldetést talált ki, hogy szeretett városának legyen oka az ünneplésre: 40 grillcsirkét evett meg 40 nap alatt.

„A testem készen áll a regenerálódásra” – mondta el Alexander Tominsky, az a 31 éves férfi, aki 40 nap alatt 40 grillcsirkét fogyasztott el. Mindezt azért, mert a város mintegy öt óra leforgása alatt elvesztette a világbajnokságot és a Major League Soccer Cup döntőjét is. A város nagy része gyászolt emiatt, így ötlött fel Tominsky-ben – aki amúgy pincérként dolgozik egy helyi étteremben – másnap egy összejövetelen, hogy 40 nap alatt elfogyaszt 40 grillcsirkét, hogy ezzel pótolja a szurkolás érzését az emberekben.

Tominsky terve bejött, online és élőben is több ezer szurkolója akadt, akik mind végigkísérték 40 napos grillcsirkés útján, melynek végén elhozta az öröm pillanatát egy sportban legyőzött városnak, egy esélyt, hogy győzelmet hirdessenek annak, akit most már „Philadelphia Csirkeemberként” emlegetnek.

„Boldog vagyok, hogy vége” – mondta el Tominsky egy interjúban utalva arra, hogy azért ez a nagy mennyiségű és monoton csirkés étrend megviselte kicsit a szervezetét. De nem Tominsky volt az első, aki internetes hírnévre tett szert étellel kapcsolatos kihívással, már évek óta láthatunk olyan extrém kihívásokat, mint például az a férfi, akinek 24 órát kellett egy Waffle House étteremben töltenie, miután utolsó helyen végzett egy fantasy ligában, és minden egyes megevett gofriért egy órával csökkentették a büntetését. Illetve volt egy másik fickó is, aki 2021 nagy részében naponta egy ingyen Krispy Kreme fánkot evett.

Fotó: Alexander Tominsky

Tominsky a kihívás végén már morcos volt a csirkére (Fotó: Alexander Tominsky)

Ezek a kihívások azonban gyakran elveszett fogadásokból, jótékonysági törekvésekből vagy a márkák és csatornák nézettségének növelésére tett kísérletekből erednek. A Rhode Islanden született és 2014-ben Philadelphiába költözött Tominsky-nak nincs személyes érdekeltsége, elmondása szerint nem vesztett fogadást, és nem azért találta ki a kihívást, hogy pénzt keressen. A csirkés kihívás egy őszinte céllal született: Tominsky szerint a világ nagy része fájdalmat érez, ezért neki olyasmit kell tennie, amitől mások mosolyognak – és szerinte ezt azzal érheti el, ha saját magának fájdalmat okoz. Jelen esetben kínozza magát a grillcsirkékkel.

Úgy érezte, nem ment elég messzire

„Furcsán hangzik – mondta –, de úgy éreztem, hogy ezt egy nagyon fontos okból teszem.” Eredetileg azt tervezte, hogy 30 napig eszik grillcsirkét, de aztán további 10 nappal meghosszabbította a kihívást, miután úgy érezte, hogy nem ment elég messzire. Eleinte nem okozott neki kényelmetlenséget a kihívás, a csirkéket 20 perc alatt megette, ám néhány hét után görcsölni kezdett a gyomra, felpuffadt a sok nátriumtól, és úgy érezte, hogy a szíve a gyomrában dobog. Onnantól kezdve már két órába telt, mire megevett egy csirkét, ami általában az egyetlen étkezése volt a nap folyamán. A 40 nap alatt körülbelül 16 kilót fogyott végül.

Tominsky szerint mégis megérte, hogy végig csinálta a kihívást, mert a 40 csirke elfogyasztásának fájdalmai kicsinek tűnik ahhoz képest, amit az emberek manapság átélnek nap mint nap. Philadelphia ezt az elkötelezettséget dicséretek áradatával hálálta meg, sőt, néhányan még azt is megkérdezték, hogy nem akarna-e indulni a polgármesteri posztért. De a férfi nem tör ilyen babérokra, és nem is tervez új kihívást, csak a következő étkezése érdekli, ami grillcsirke helyett most már inkább sushi lesz.

Senkinek nem javasoljuk, hogy Tominsky példáját kövesse!

Kiemelt kép: Részlet a Julie & Julia című filmből, forrás: IMDb; Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top