nlc.hu
Egészség

A hős anyát 75 méhcsípéssel a vitték kórházba

Szinte teljesen beborították a méhek, miközben a gyermekeit mentette egy arizonai anyuka

A boldog családi fotózás rémálomba fordult, amikor egy méhraj támadt az anyára és gyermekeire.
méhek

Kórházba kellett szállítani egy nőt az amerikai Arizona államban, miután több mint 75 méhszúrás érte, amikor méhraj támadt rá és gyerekeire. A meg nem nevezett nő és két gyereke éppen családi fotózást tartott, amikor a méhek rájuk támadtak, írja az Arisona’s Family nyomán az RTL.

A kis család épp fotókat készített, amikor egy méhraj támadt rájuk. Az édesanya még gyorsan be tudta tenni a gyerekeket az autójukba, de ő már nem tudott beszállni, mivel a méhek teljesen ellepték. A nő édesanyja hívta a tűzoltókat.

Kérem, siessenek. A lányom nem tud beszállni az autóba, mert méhek támadják. Az unokáim is vele vannak. Küldjenek segítséget!

A kiérkező tűzoltók egyből intézkedtek, habbal fújták le a nő autóját, hogy lenyugtassák a méheket, és ki tudják menteni onnan a gyerekeket. A tűzoltóság közlése szerint a nőt kórházba kellett szállítani, összesen 75 méhcsípést találtak a testén, de felépült sérüléseiből.

Arizonában a méhek, darazsak és lódarazsak több embert ölnek meg, mint a mérges kígyók, ugyanakkor fontos tudni, hogy a méhek munkája elengedhetetlen, ezért hacsak nem támadnak meg minket, nem szabad bántani őket.

Méhtámadások egyébként rendszeresen előfordulnak, de gyakran az emberi elővigyázatlanság miatt.

2019-ben történt, hogy több ezer méh támadt egy túrázó párra a dél-franciaországi Le Brignon közelében. Amikor a tűzoltók a helyszínre értek, azt látták, hogy a férfi testét teljesen, a nőét pedig részben elfedik az agresszív méhek, ami szinte lehetetlenné tette a mentőakciót. Egy méhészt hívtak segítségül, aki füsttel űzte el a méheket a szerencsétlenül járt túrázókról, később pedig a sürgősségi járműveket is kifüstölte. 

A közelben 72 méhkaptár található, melyeket egy helyi gazdálkodó tart fenn. A méhek valószínűleg a méz lecsapolása, illetve a zivataros időjárás miatt váltak agresszívvé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top