nlc.hu
Egészség

Krokodilvért iszik, hogy egészséges legyen

Napi két pohár krokodilvért iszik, hogy egészséges legyen

Nekünk még azt mondták a nagyiék, hogy sok tejet kell inni az egészségért, ez a thai üzletember azonban a krokodilvérre esküszik.

Egy dél-thaiföldi üzletemberről nemrégiben terjedt el, hogy krokodilvért iszik: azt állítja, hogy ennek köszönheti az egészségét. A nedűt alkohollal keveri. Az 52 éves Rojakorn Nanon a Trang tartományból származik és minden napját egy pohár krokodilvérrel kezdi, amit egy lao khao nevű thai szeszes itallal kever össze. Lefekvés előtt iszik még egy ilyen koktélt.

Az üzletember azt állítja, hogy korábban fizikailag gyenge volt és kimerült volt, de amióta krokodilvért iszik, nagyot fordult az élete és sokkal jobban van. Úgy véli, a vérivás csodákat tesz számos szervvel, a vérével és az idegrendszerével is – derül ki az odditycentral cikkéből.

Krokodilvér

Hogy mondják thai nyelven, hogy “egészségedre”? (fotó: odditycentral)

Nanon két hónapja kezdett el fogyasztani krokodilvért lao khaóval keverve, miután felfedezte, egy közeli krokodilfarm tulajdonosa árulja. A farmtulajdonos szerint a krokodilokban nagyon kevés a vér, ezért is kell kevernie lao khaoval. Poharanként 2-300 baht (6-9 amerikai dollárt) kér a nedűért. Wanchai a legnagyobb krokodilfarm tulajdonosa Trang tartományban. Azt állítja, hogy főzte segíti a keringést, erősíti a vörösvértesteket, növeli a vérlemezkeszámot és a fehérvérsejtek számát, valamint táplálja a petesejteket és a spermiumokat. Szerinte a krokodilvér még a meddőséget is meggyógyítja.

A vitatott hatékonyságú koktél elkészítéséhez általában a 3-4 éves krokodilokat áldozzák fel, mert Wanchai szerint akkor a legerősebbek, így a vérük is a legerősebb. Egy állatból csak körülbelül 100 köbcenti vért tud kivonni, ami csak két pohárhoz elegendő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top