nlc.hu
Egészség

Életmentő trükk az úszásoktatótól

Ez a trükk megmentheti a kisgyerekek életét a strandon

Életmentő lehet az az egyszerű trükk, melyet egy úszásoktató osztott meg a TikTokon.
Így tedd a gyerekre a törölközőt!

Szomorú tény, hogy az Amerikai Egyesült Államok Betegségmegelőzési Központjának adatai szerint az 1-4 éves gyermekek körében a vízbefúlás a vezető halálok, míg az 5–14 éves gyermekek esetében pedig az autóbalesetek után ez a második leggyakoribb oka az elhalálozásnak. Nikki Scarnati úszásoktató TikTok-csatornáján a vízbiztonsággal kapcsolatos ismereteket oszt meg a szülőkkel, hogy minél több tragédiát meg lehessen előzni.

Egyik videójában egy nagyon egyszerű, ám annál hasznosabb trükköt mutatott be, mégpedig azt, hogyan kell helyesen a gyerekekre tenni a törölközőt, miután kijöttek a vízből. A lényeg, hogy ahelyett, hogy a vállukra terítenénk, úgy, hogy az a karjaikat is befedje, inkább a hónuk alatt húzzuk át a törölközőt, hogy a karjaik szabadon maradjanak. Így, ha esetleg belepottyannának a vízbe, a karjaik segítségével ki tudnak úszni vagy kapaszkodni.

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top