nlc.hu
Egészség

Truffles, a szemüveges macska

Kóbor macskaként látta meg a napvilágot, most abban segít a gyerekeknek, hogy bátran hordják a szemüvegüket

Olykor nehéz meggyőzni a gyerekeket, hogy szemüveget hordjanak, de Truffles könnyen meggyőzi őket.

Danielle Crull optikus több évvel ezelőtt magához vette egy kóbor macska egyik kölykét. Truffles azóta fontos feladatot lát el, segít a látásproblémákkal küzdő gyerekeknek leküzdeni a félelmeiket.

„Csodálatosan bánik a gyerekekkel. Legalább fél órára van szükség ahhoz, hogy megismerjem őket, hogy meggyőzem őket, nem kell félniük tőlem, Truffles pedig mintha megérezné, hogy mikor van szükséges a segítségére… Meg sem tudom számolni, hányszor volt az, hogy egy kisgyerek sírni kezdett, én pedig rátettem egy szemüveget a macskára, ő pedig azonnal abbahagyta a pityergést, elnevette magát, majd felvette a saját szemüvegét”

– mesélt Danielle Crull arról, hogy segít neki kedvence a munkájában. 

@truffles_the_kitty Helping kids have fun patching every day! Check out our new program www.trufflesthekitty.org/pwt #amblyopia #patchingkids #vision #trufflesthekitty #truffleskids #occlusiontherapy #fun ♬ original sound - Truffles_the_kitty

Truffles persze nemcsak a rendelőben segít gazdájának, közösen indítottak például egy adománygyűjtő kampányt a Children’s Miracle Network számára, ami beteg gyermekeknek nyújt támogatást.

„Olyanok, mintha családtagok lennének. Ugyan senki nem kötelezte őket arra, hogy segítsenek, ők mégis megtették, a munkán túl is felelősséget vállalnak értünk, és ez nagyon sokat jelent nekünk, szülőknek” – nyilatkozta Janette Migliori, egy szemproblémákkal küzdő kislány édesanyja. 

Truffles, az optikus macska

Fotó: Truffles The Kitty/Facebook

(via CNN/Good Morning America)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top