nlc.hu
Egészség

Óriási kutyája segít a Chron-betegségben szenvedő férfinak

„Félnek tőle, pedig ő egy szelíd óriás” – óriási kutyája segít a Chron-betegségben szenvedő férfinak

Darwin óriási segítséget jelent gazdájának.

Gabriel Bogner Crohn-betegségben szenved, és ahova csak lehet, elkíséri segítőkutyája. Darwin egy feltűnő jelenség, hiszen fajtája szerint német dog, és ők bizony elég nagyra nőnek.

„Néha az emberek nagyon megijednek, amikor meglátják, és inkább elbújnak, pedig ő egy szelíd óriás, még a légynek sem tudna ártani” –  mesélte Bogner, aki hozzátette, egyszer, amikor magával vitte egy repülőútra, három ülőhelyért kellett fizetnie.

Gabriel Bogner és kutyája, Darwin

Fotó: Caters News/Profimedia

Ugyan Darwin nem kapott kiképzést, nincsen papírja arról, hogy hivatalosan is segítőkutya lenne, de gazdája orvosai segítségével ún. érzelmi támogató kutyaként regisztrálta, és azt állítja, nagy támaszt nyújt neki, mind érzelmileg, mind fizikailag. „Sokat segít, amikor a betegségem fellángol, tudja, hogy mikor vagyok rossz állapotban.”

Gabriel Bogner és kutyája, Darwin

Fotó: Caters News/Profimedia

De ez mit is jelent? Gazdája állítása szerint Darwin odateszi a fejét, ahol éppen fáj, és ez enyhíteni tudja annak mértékét. Igaz, ez azzal is jár, hogy a nyála ráfolyik Gabrielre, de ő vállalja ezt a kockázatot.

(via Metro UK)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top