nlc.hu
Egészség

Kiszagolta a kutyája a mellrákját

Kutyája mentette meg a nő életét – kiszagolta a mellrákját

A nő szerint a kutyájának köszönheti, hogy időben felfedezték a mellrákját.
Egy kutya feje közelről fókuszban az orrával

Egy kétgyermekes anyuka végtelenül hálás lehet a kutyájának, mert az eb kiszagolta a mellrákját, és ezzel megmentette az életét.

Az 50 éves Trisha Allison egyik nap a kanapén feküdt és tévét nézett az angliai Wilfordban lévő otthonában, amikor állítása szerint kétéves kutyája, Luna a mellkasára ugrott, és közben megpaskolta a jobb mellét, amit a nő meglehetősen szokatlannak talált.

Miután a kutya ráugrott, Allison melle továbbra is fájt. Megvizsgálta magát, és úgy érezte, valami nem stimmel, ezért időpontot kért biopsziára. Két héttel később, április 18-án mellrákot diagnosztizáltak nála.Két műtéten is átesett, hogy eltávolítsák a mellében lévő csomót. Most arra, vár, hogy kiderüljön, szükség van-e további kemoterápiára.

A nő elmondta, hogy rendszeresen megvizsgálja a melleit, de nagyon sokat köszönhet a kutyájának. „Ha nem lett volna Luna, nem találtam volna meg aznap. Mivel sűrű melleim vannak, lehet, hogy néhány évig nem fedezem fel a csomót, és a történetem nagyon másképp alakulhatott volna.”

A kórház szerint nem ez az első eset, hogy egy kutya kiszagolta a mellrákot, de felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem mindig megbízható, és a rendszeres önvizsgálat valamint a szűréseken való részvétel kulcsfontosságú.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top