nlc.hu
Egészség

Kiszagolta mellrákját a mentett kutya

„Furán viselkedett velem a kutyám, kiderült, hogy rákos vagyok”

Nem értette a nő, miért van rákattanva bal mellére a kutya.

A 36 éves Claire Churchill úgy gondolta, hogy a kutyája, Holly csak furcsa volt, miután megszállottság alakult ki a bal mellével kapcsolatban. Később a nő egy hatalmas csomót tapintott ki a mellén.

Jack Russell-csivavát Hollyt Claire Churchill fogadta örökbe 2019-ben. Néhány hónappal később a 36 éves Claire-nél rákot diagnosztizáltak.

Volt egy daganat a bal mellében, amit Holly fedezett fel, és azzal jelezte gazdájának a bajt, hogy kapargatta a helyét és sírt. Claire kezdetben úgy gondolta, hogy a kutyája „csak furcsa”. Aztán 2020-ban kiderült, hogy rákos.

Mindig betömte az orrát a felsőmbe, és a mancsával kapargatni kezdte a mellemet” – árulta el a nő.

Mielőtt végre rájött, mit akar mondani neki, Claire azt mondta, hogy Holly sírt és nem hagyta békén a bal mellét. „Azt hittem, van egy kis chips vagy egy keksz odalent. Elkezdtem tapogatni a mellem, és kitapintottam a csomót”.

Mire végre időpontot kapott az orvosnál (akkor voltak a lezárások), a csomó már akkora volt, mint egy narancs, és látni lehetett a melltartón keresztül is.  

Tavaly decemberben masztektómián esett át, kemo- és sugárterápiát kapott, mivel a nyirokcsomóira is átterjedt a rák.

Ha Holly nincs, és meghaltam volna” – mondja a nő, aki azt hitte, az emlőrák 60-as és 70-es éveiben járó nőknél fordul elő, nem a 30-as évek elején.

Azt mondta, hogy mesélt az orvosnak Hollyról, aki már halott néhány történetet arról, hogy a kutyák rákot észleltek.

(via)

csivava

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top