nlc.hu
Egészség

Azt mondták, hogy csak melege van, kiderült, hogy leukémiás

Az orvosok azt mondták, hogy csak a meleg miatt van rosszul – kiderült, hogy leukémiás a kislány

A nyaraláson sokként érte a szülőket a hír. Azóta is tart a család kálváriája, de mindent megtesznek, hogy a kislány győztesen kerüljön ki ebből a harcból.
Hallie baba

Hallie Reeve mindössze 20 hónapos, de már egy éve küzd a fiatalkori myelomonocytás leukémiával, vagyis krónikus vérrákkal. A kislány szülei, Jamie és Kim most kétségbeesett próbálnak összegyűjteni 1 millió fontot (kb 437 millió forintot) az életmentő kezelésre – számolt be a Metro.

Hallie egy nagyon ritka ráktípusban szenved, amely a kisgyermekeknél alakul ki, és korai felismerés esetén is csak mindössze 50%-os a túlélési esélye. Miután a kislány két őssejt-transzplantáción is átesett, ám azok nem nem váltak be, a családjának azt mondták, hogy a legjobb megoldás a külföldi magánkezelés lenne.

A szülők tavaly egy spanyolországi nyaralás előtt vették észre, hogy valami nincs rendben a gyerekkel, ám amikor elvitték orvoshoz, azt mondta nekik, hogy a baba csak a meleg időjárás miatt nyűgös. 

A család néhány nappal később elutazott Spanyolországba, Hallie állapota azonban rosszabbodott, ezért a malagai kórházba vitték, ahol egy órán belül rákot diagnosztizáltak nála.

Ez az egyetlen reális lehetőség a túlélésre

A kislány intenzív kezelésbe kezdett, amikor a következő héten visszatért az Egyesült Királyságba, azóta kemoterápián, vérátömlesztésen és két őssejt-átültetésen esett át a birminghami gyermekkórházban – ám mindkét transzplantáció sikertelen volt.

A szülei szerint az egyetlen reális lehetősége a túlélésre egy olyan speciális kezelés, aminek során T-sejteket vesznek ki Hallie testéből, beteszik őket egy laboratóriumba, és arra képzik ki őket, hogy keressék és elpusztítsák a rákos sejteket.

A probléma az, hogy ezt a kezelést az Egyesült Királyságban csak a leukémia bizonyos fajtáinak esetében támogatják, Hallie betegsége pedig pont nincs köztük.

A család egy GoFoundMe kampánnyal néhány nap alatt több mint 300 000 fontot gyűjtött össze, de a kislány kezeléséhez szükséges pénz fele még mindig hiányzik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top