nlc.hu
Egészség

Azt hitték csupán növekedési fájdalom, később kiderült, hogy rák

Egy 10 éves kisfiú mentette meg a leukémiában szenvedő nővére életét

Egy 14 éves kislány hazaérve az iskolában arra panaszkodott, hogy fáj a lába. Édesanyja először növekedési fájdalomnak gondolta, de nem sokkal később kiderült, hogy Ruby leukémiában szenved. A lány életét a 10 éves öccse mentette meg.

Egy édesanya, Debra Cheige azt gondolta, hogy gyermekének növekedési fájdalmai vannak, azonban kiderült, hogy rákos – írja a Mirror.

A négygyermekes édesanya elmondása alapján lánya, a 14 éves Ruby Cheige tavaly áprilisban lábfájdalomra panaszkodott miután hazaért az iskolából. Édesanyja ezt növekedési fájdalomnak tudta be. 

Debra felhívta a segélyhívó számot, és azt tanácsolták neki, hogy vigye be a sürgősségire. Ez meg is történt, de a röntgen nem mutatott elváltozást. Nem sokkal később miután hazaértek, Ruby összeesett és visszavitték a kórházba. Az édesanya a történtek után egy órával tudta meg, hogy a lánya leukémiában szenved.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet az egyik gyerekemmel. Hallottam a leukémiáról, de nem sokat tudtam róla. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi is történik valójában

– nyilatkozta az édesanya. 

sztetoszkóp

Fotó: Pexels

A kislány diagnosztizálása után rögtön megkezdték a 4 hónapos kemoterápiás kezelést, azonban Ruby számára csak a csontvelő átültetés jöhetett szóba. Ruby három testvére is vizsgálaton esett át, hogy kiderüljön, alkalmasak-e donornak. Az eredmények alapján az öccse, a mindössze 10 éves Rio alkalmas volt donornak, így 2022 szeptember 22-én szuperhős módjára megmentette a testvére életét. 

Leültettük Riót, és elmondtuk, hogy Rubynak szüksége van erre, és ő a megfelelő donor. Ő pedig azt mondta, hogy meg akarja csinálni, szuperhős akar lenni.

-mesélte Debra.

Debra elmondta, hogy nagyon örült a hírnek, miszerint Rio segíthet a testvérén, ennek ellenére mégis aggódott, hogy másik gyermekének is egy műtéten kell átesnie. Debra két gyerekét ugyanazon a napon műtötték, így nem volt egyszerű a felépülés utáni gondozás egyedülálló anyukaként. Az édesanya az év nagy részét a kórházban töltötte, ami miatt a munkáját is fel kellett adnia. 

Ruby 9 hónapig volt bent a kórházban, de szerencsére már jobban van és a rák is elmúlt. A család próbál túllépni a történteken és visszatérni a hétköznapokba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top