nlc.hu
Egészség

Zeffer András kigyógyult a leukémiából

Kigyógyult a leukémiából a P. Mobil egykori zenésze, méregdrága kezelés mentette meg az életét

Húsz százalékot mondtak a gyógyulására.

Zeffer Andrásnál több mint 17 éve diagnosztizáltak leukémiát. Akkor csupán néhány napot jósoltak neki, mivel már olyan stádiumban volt a betegsége, de a P. Mobil egykori legendás zenésze rácáfolt az orvosaira. Egy 57 millió forintos kezelés segített rajta – írja a Blikk.

Zeffer András

Zeffer András az Összetartozunk – 40 év rock, 40 dal, közel 40 előadó – a Mobilmánia együttes karácsonyi koncertjén a Budapest Arénában 2021. december 23-án – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Húsz százalékot mondtak a gyógyulásomra. (…) Kaptam kemoterápiát, sugárkezelést, teljes testbesugárzást. (…) Kemoterápiát egy palackból szokták adni, nekem volt, hogy kettő is ment párhuzamosan. Azt mondták, nekem már úgyis mindegy, így megpróbálják ezt is” – mesélte Zeffer András, akit 9 hónapon keresztül kezeltek, hogy elérje az egészséges állapotot, majd csontvelő- transzplantáción esett át.

Elmondása szerint a nővérével 100 százalékos volt az egyezés, de ennek a kezelésnek is minden pillanata halálos lehet. “Én újjászülettem tulajdonképpen. Azt tudom, hogy ez egy borzasztó költséges kezelés” – árulta el a 65 éves zenész, hozzátéve: amit rajta az orvosok végig dolgoztak, az 140-160 ezer dollárba (átszámítva mintegy 50-57 millió forintba) került.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top