nlc.hu
Egészség

TikTok-videó a gyümölcscukor veszélyeiről

A gyümölcscukor veszélyeire figyelmeztet TikTok-videójában egy orvos

Aggasztónak tűnő élettani hatása van.
üdítő,

Legutóbb az aszpartám-ügy világított rá, hogy sokszor nem is tudjuk, pontosan mi van az üdítőkben. Most egy újabb édesítőszerről derült ki, hogy többet árthat, mint használ. Egy magyar orvos a TikTokon figyelmeztet a gyümölcscukor veszélyeire – vette észre a Pénzcentrum.

Dr. Kulja András, TikTok influenszer szerint akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethet a fogyasztása, de rövid távon sem egészséges. A videójában részletesen is kifejti, mi a gond ezzel az édesítőszerrel.

A sebész szakorvosjelölt, egyetemi oktató elmondása szerint a gyümölcscukrot sem az agy, sem az izmok nem képesek közvetlenül felhasználni, ezért az energiaitalokban való felhasználásuk teljesen értelmetlen. Ráadásul a felszívódás után a májba kerül, viszont mivel ez a szerv sem képes rendesen megbirkózni vele, fogyasztása energiahiányhoz, a májsejtek károsodásához, sőt akár zsírmáj kialakulásához is vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top