nlc.hu
Egészség

Veszélyes pókhal csípte meg Tibort

Gyilkos pókhalra lépett egy magyar turista az Adrián

Csak egy kis szúrással indult minden Tibornál.
tenger

Családjával ment nyaralni Tibor Horvátországba, ám a felhőtlennek induló vakáció kis híján tragédiába torkollt: egy mérgező pókhalra lépett a férfi a tengerparton. Éppen egy motorcsónakból ugrott ki, amikor egy csípést érzett. „Olyan volt, mint amikor egy tövis szúrja meg az ember lábát. (…) Aztán már éreztem is az egyre erősödő fájdalmat” – nyilatkozta a Blikknek a szerencsétlenül járt turista, aki pár perc után már a kínok kínját élte át.

A lába hatalmasra dagadt, zsibbadni kezdett, mindenhol égető fájdalmat érzett. Óriási szerencséje volt, hogy a helyiek a segítségére siettek, különösen egy 20 éve ott élő magyar nő, Elvira, akitől a motorcsónakot bérelték. A nő tudta, hogyan kell ellátni a sérülést, a pókhal marása ugyanis halálos is lehet, és a mérgére nincs ellenszer.

„Ilyen esetben a megszúrt testrészt forró vízbe kell mártani, avagy tűz fölé tartani, mert ez meggátolja a méreg terjedését” – mesélte a bulvárlapnak Elvira, aki óvatosan öntögette Tibor lábára a forró vizet, majd a mentők is megérkeztek.

„Antihisztamint kaptam és még néhány injekciót, de a forró víz segíthetett igazán” – mondta el a magyar turista, akinek hajszálon múlt az élete. A mindössze 20-30 centis pókhal mérge ugyanis görcsöket, bénulást, és akár halált is okozhat, ha szétterjed a szervezetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top