Egészség

A népbetegség, amitől az emberek 50 százaléka szenved

Nap végére elnehezülnek a lábaid? Feszül a bokád és a zoknid pereme nyomot hagy a lábadon? Könnyen lehet, hogy te is az egyik legelterjedtebb népbetegségtől, a visszérbetegségtől szenvedsz. Ha erről van szó, a visszeres panaszokat érdemes minél előbb kezelni, mert a kezeletlen visszértágulat idővel súlyosbodhat és komolyabb szövődmények is kialakulhatnak. Odafigyeléssel azonban a visszérbetegség tünetei enyhíthetők, a szövődmények pedig megelőzhetők. Most megmutatjuk, hogyan!

A népbetegség, amitől az emberek 50 százaléka szenved
Annak, ha a nap végére a lábaid elnehezednek és fáradtak, az egyik kiváltója lehet a visszértágulat, ami Magyarországon az emberek akár 50 százalékát is érintheti élete során[1]. Kialakulásának okai között lehet a kevés mozgás, a túlsúly vagy a túlzott álló- vagy ülőmunka. Mozgás hiányában a keringés lelassul, a vér az erekben marad és feszíteni, tágítani kezdi a vénák falát. Ha ez az állapot tartósan fennáll, az erek megvastagodnak és kidagadnak, vagyis visszerek jelennek meg az alsó végtagokon.

A visszerek azonban nem csak esztétikai problémát jelentenek. Nehézzé válhatnak lábaid és feszülő fájdalom jelentkezhet, súlyosabb esetben elszíneződhet a bőröd és vénás fekélyek alakulhatnak ki. Ezért különösen fontos a betegség mielőbbi megfelelő kezelése, amelynek első lépése az életmódváltás.

A megelőzésnek, a tünetek kezelésének egyik hatékony módja a rendszeres testmozgás, akár a mindennapi sétálás vagy a futás, a kerékpározás is megoldás lehet.

Emellett néhány vény nélkül kapható gyógyszer, kenőcs vagy gél is segíthet. Ilyen a Venoruton gél is, melynek növényi eredetű hatóanyaga, az oxerutin erősíti a kiserek falát, amivel csökkenti az ödémák kialakulásának a lehetőségét. Ezáltal javítja a szövetek mikrokeringését és oxigénellátását. Emellett gyulladáscsökkentő hatása is van.

Egészséges, mozgásdús életmóddal tehát megelőzhetjük a betegség megjelenését. Ha pedig már kialakult, a mielőbb megkezdett életmódváltással és kezeléssel sokat tehetünk a tünetek enyhítése érdekében, megelőzve a súlyosabb vénás betegségek kialakulását.

A Stada Hungary Kft. által szponzorált tartalom

A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

23STADAVENORUTON FORTE3AP3/2023.07.24.

[1] Sándor Tamás Dr: Krónikus vénás betegség – ahogy ma látjuk; Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, II. Sebészeti Klinika, Budapest; Orvosi hetilap, 151. évfolyam, 4. szám, 2010

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top