nlc.hu
Egészség

11 hajmeresztő tévhit a női test működéséről

„Át tudod ütemezni a menstruációdat jövő hétre?” – 11 hajmeresztő tévhit a női test működéséről

Észrevehetetlen orgazmus, prosztatavizsgálat, vaginában megbújó csikló – csak néhány megdöbbentő téveszme a női testről.

Legkésőbb tinédzser korára az ember jó esetben tisztában lesz az emberi test működésével, így remélhetőleg azt is tudni fogja, hogy nagy vonalakban hogyan épül fel egy nő teste, és milyen folyamatok zajlanak benne. De sajnos rengeteg tévhit él a fejekben, vannak, akik még a legalapvetőbb fogalmakkal sincsenek képben, és felnőttként is bődületes baromságokat képesek összehordani – legalábbis erre utalnak a netezők tapasztalatai.

Nemrégiben a PatchTheMedic nevű user ezt a kérdést tette fel a Redditen:

Mi volt a legvadabb dolog, amit valaki félreértésből vagy tanulatlansága miatt mondott neked a női testről?

Az abszurd történetekből pedig nem volt hiány, ezekből szemezgettünk.

1. „Egyszer egy férfi azt mondta nekem, hogy a nőknek véges számú orgazmusuk van, mielőtt az idegvégződéseik »elhasználódnak«, így igazából szívességet tesz nekik azzal, hogy nem az élvezetükre koncentrál. Boldogan mondhatom, hogy NEM feküdtem le vele! Nevettem pár percig, aztán megkérdeztem, hogy milyen más idegvégződések »használódnak el« még. Zavartan magyarázott valamit, de nem tudott válaszolni.” (Kt_loves_movies)

2. „Azt mondtam egy srácnak, hogy mindjárt megjön a menstruációm, erre ő megkérdezte: »meg tudod állítani vagy átütemezni a jövő hétre?«.” (Scarlett-Cat)

Megdöbbent fiatal nő

Néhány női testtel kapcsolatos tévhit egészen megdöbbentő (Fotó: Getty Images)

3. „Sokan azt hiszik, hogy a nők ugyanúgy vissza tudják tartani a menstruációs vért, mint a pisit. Egyszer egy barátom megharagudott rám, mert a moziban, a film közepén kezdődött a menstruációm, ezért kimentem, hogy betegyek egy tampont. Megkérdezte, miért nem tartottam vissza a film végéig?” (kikistiel)

4. „Egy 35 éves nős férfi azt mondta nekem, hogy a csikló a nők vaginájában van, és azért kell behatolni, hogy élvezzék a szexet.” (CalmCupcake2)

5. „Egyszer mondtam a pasimnak, hogy gázszagot érzek a lakásban. Ő visszakérdezett, hogy nem lehet-e, hogy csak a szemetesben lévő véres betét szagát érzem. Úgy gondolta, hogy 15 év menstruáció után még mindig nem ismerem fel a szagát, és összetéveszthető az üzemanyag szagával, a nők pedig olyanok, mint a cápák, hogy kiszagolják a vért.” (kittenclowder)

6. „Egy barátom nem volt tisztában azzal, hogy a nők idősebb korukban átesnek a menopauzán. Mindezt úgy, hogy a férfi negyven éve házas, van egy felnőtt lánya és egy tinédzser unokája, ráadásul ő ápolta a 93 éves édesanyját. Amikor megkérdeztük tőle, hogy szerinte a 93 éves anyukájának tényleg van még menzesze, igennel felelt. Miután felvilágosítottuk, az este hátralévő részében teljesen ki volt készülve.” (IslandBitching66)

7. „Az exemmel éppen szexelni készültünk, amikor mondtam neki, hogy hozzon egy óvszert. Megkérdezte, miért, én pedig az válaszoltam, hogy peteérésem van (vagy hamarosan lesz).

Erre ő azt mondta, hogy nincs szükség peteérésre ahhoz, hogy egy nő teherbe essen, ez akkor történik meg, ha az energiáink és az auránk illeszkedik a férfiéhoz.

Le voltam döbbenve, és vártam, hogy mikor neveti el magát. De erre nem került sor.” (chanelroze)

8. „Az egyik főnököm azt hitte, hogy a nők nem fürödhetnek a menstruációjuk idején, mert akkor az összes vér kijönne, és olyan lenne az egész, mint a Cápa filmben. Örülök, hogy nem voltam egyedül, amikor ezt meghallottam, mert leesett az állam, ahogy megpróbáltam feldolgozni. Azzal érvelt, hogy sosem látta a feleségét fürdeni, amikor menstruált. Szerencsére egy másik férfi felettesem kijavította.” (hellsangel101)

9. „Egy hatgyermekes nő azt mondta, hogy »a nők nem eshetnek teherbe, ha nincs orgazmusuk«. Elmagyaráztam neki, hogy ha ez így lenne, a fiam nem született volna meg. Erre ő azt mondta, hogy nyilvánvalóan nem tudom, mi az orgazmus, és biztos volt már orgazmusom anélkül, hogy észrevettem volna… Nem, azt hiszem, talán azt én is észrevettem volna.” (XFataMorganaX)

10. „Egy exem barátja megemlítette, hogy a tampon milyen »szórakoztató a nők számára«. Többször visszakérdeztem, hogy tisztázzam, mire gondol pontosan, és igen, valóban úgy értette, hogy a tampon élvezetet okoz a nőknek.” (queenirv)

11. „A vőlegényemmel arról beszélgettünk, hogy elmúlt 45 éves, ezért esedékes egy orvosi kontrollvizsgálat. Átjött a legjobb barátnőm, a pasimat pedig a prosztatavizsgálattal ugrattuk. Megpróbált visszavágni, és azt mondta: »Hamarosan te is 45 éves leszel, mikor lesz a prosztatavizsgálatod?!». Ajjaj, tesó!” (AtmosphereHot8414)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top