nlc.hu
Egészség

Helia-D Cell Concept termékteszt

Elixír az érett bőrnek: Helia-D Cell Concept termékeket teszteltünk

Negyvenesek, figyelem! A jól ismert hazai kozmetikummárkában most sem kell csalódnotok. A Helia-D Cell Concept minden bőrtípusra ajánlott krémei nem hivalkodóan, mégis igen meggyőzően teszik a dolgukat.

Egy vallomással kell kezdenem. A helyzet az, hogy körülbelül 30 éves koromig a Helia-D termékeit ki sem próbáltam, mert a fejemben úgy élt a márka, mint a fekete tégelyes arckrém, amit anyukám korú „nénik” használnak. Egyszer aztán ajándékba megkaptam a barátnőmtől a Botanic Concept tokajiaszú-kivonatot tartalmazó nappali és éjszakai krémjét is, és teljesen levett a lábamról. Rá kellett jönnöm, hogy totális tévedésben éltem a cég produktumaival kapcsolatban. Szóval azóta használom a márka néhány termékét, és elégedett is vagyok velük, ezért is örültem meg, hogy most tesztelhetem a Helia-D Cell Concept termékcsalád 3 tagját is.

Néhány szó a csomagolásról

A csomagban összesen 3 terméket találtam. Egy Helia-D Cell Concept feszesítő szemránckrémet, valamint a termékcsalád 45+-os korosztálynak javasolt nappali és éjszakai krémjét. Az éjszakai krém fekete, a nappali és a szemránckrém aranyszínű doboza letisztult eleganciát sugároz, és jól látható rajtuk minden fontos információ első ránézésre: világos, hogy melyik terméket mikor, mire kell használni, egyértelmű, hogy melyik korosztálynak ajánlottak, és a három főbb hatóanyag is szembeötlő, de erről majd később. A dobozkákban egy fehér tubus és két, szinte teljesen egyforma üvegtégely bújik meg, a felirat mellett egy távolabbról is jól látható piktogram jelzi, melyik az, amelyiket éjszakára érdemes feltenni.

Elixír az érett bőrnek: Helia-D Cell Concept

Elixír az érett bőrnek: Helia-D Cell Concept

Hatóanyagok

Ami a beltartalmat illeti, egyértelmű, hogy itt már komolyabb anti-aging összetevőket is tartalmazó termékekkel van dolgunk. A szemránckrém éppen úgy tartalmazza a 3 legfontosabb összetevőt, mint az éjszakai és a nappali krém. Ezek pedig:

  • Progeline™ Peptide: Három aminosavból álló peptidféle, amely már kis koncentrációban alkalmazva is hatásos lehet a ráncok megelőzésében, nagyobb koncentrációban pedig intenzív ránctalanító hatással bír.
  • Hialuronsav: Aligha kell bemutatni ezt a kiváló vízmegkötő képességgel rendelkező hidratáló összetevőt. Szuperképessége, hogy saját súlyának akár ezerszeresét is képes megkötni vízből, amitől a bőr rugalmassá és pihe-puha tapintásúvá válik.
  • Orchidea őssejt kivonat: Ennek a természetes eredetű növényi kivonatnak a legfőbb funkciója, hogy serkenti a bőr őssejtjei és az úgynevezett fibroblaszt sejtek közötti kommunikációt, minek hatására javul a kollagén-, illetve elasztintermelés. Az eredmény pedig, hogy az arcbőr ragyogóbbá, rugalmasabbá, feszesebbé válik, a ráncok láthatósága pedig csökken.

A nappali krém emellett SPF20-as fényvédelemmel is el van látva, ami ősztől kora tavaszig elég is az arcbőrnek, és hatóanyagai közül érdemes megemlíteni a niacinamidot (vagyis B3-vitamint), ami nemcsak a ráncok, de a pigmentfoltok és a tág pórusok ellen is hatékonyan veszi fel a harcot. 

Az éjszakai krém igen fontos összetevője még a szintén anti-aging hatással bíró retinol, a szemránckrém egyik alkotóeleme pedig szintén említést érdemel. Ez nem más, mint a Gladback™, egy Kínában őshonos gombából előállított poliszacharid, ami igazán jó barátja az érett bőrnek, mivel javítja a kollagénszintézist és a bőr mikrokeringését, ezáltal üdébbé, ragyogóbbá téve azt.

Helia-D Cell Concept éjszakai krém

Helia-D Cell Concept éjszakai krém

Puding próbája az evés, krémé pedig a kenés

Illat tekintetében nem igazán éreztem különbséget a termékek között. Kellemesen púderes, kissé talán fás illatot hoznak a krémek, amit én inkább télen kedvelek magamon. Ugyanakkor meg kell jegyezzem, hogy az illat nem tolakodó, nem túl sok, szerencsére nem volt az az érzésem, hogy egész nap körülleng, akár egy nagy vattacukorfelhő. Érdekesség, hogy az opálfehér krémek közül a nappali állaga elsőre valahogy tömörebbnek, viszkózusabbnak tűnik, mint az éjszakaié. Ez azonban ne tévesszen meg senkit: bár első ránézésre is látható, hogy dúsabb, gazdagabb termékekről van szó, az én érzékeny bőröm valósággal magába szippantotta őket. Könnyen, gyorsan lehet felvinni őket, a nappali krémnek a kellemesen vizes textúráját emelném ki, az éjszakainak pedig a hűsítő hatását. Nem maradt utánuk az arcom fényes, nem volt ragacsos utánérzés sem. Bár hétköznap nagyon kevés sminket használok, most direkt teszteltem azt is, hogy az alapozómmal miként működik együtt a nappali krém, és mondhatom, jól vizsgázott. Teljesen természetes érzés volt viselni, nem kezdett csillogni tőle a bőröm, és semmiféle elnehezedést, irritációt nem tapasztaltam.

Az pedig bő egy hét használat után is látható volt, hogy a hatóanyagok szépen teszik a dolgukat: az apróbb szarkalábaim kisimultak, halványodtak a karikák a szemem alatt és valahogy feszesebbnek láttam a bőröm, olyasminek, mint kollagénban gazdag, huszonéves koromban volt.

Úgyhogy összességében elmondhatom, nálam jól vizsgázott mindhárom termék, megfontolom, hogy a téli arcápolási rutinom részévé teszem őket, és jó szívvel ajánlom azoknak a negyvenes kortársaimnak, akik hozzám hasonlóan szeretik, ha egy arckrém úgy hidratálja és simítja a bőrt, hogy közben észrevétlen marad, csak a hatása az, ami végigkíséri a napot, illetve reggel, a tükörbe nézve láthatjuk, hogy míg mi pihentünk, addig az éjszakai arcápolónk szorgalmasan tette a dolgát.

Az idő múlását nem tudjuk megállítani, de a Helia-D megújult Cell Concept termékcsaládja segít, hogy 40 felett is a legszebb arcodat mutathasd.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top