nlc.hu
Egészség

Összeomlott a tüdeje, de hazaküldték a sürgősségiről

Összeomlott a tüdeje, de hazaküldték a sürgősségiről

Az angliai nő tüdeje 80 százalékkal összezsugorodott, de szerinte az orvos hibázott.
Tüdő röntgenfelvételen

Egy figyelmetlen orvos nem vette észre az árulkodó jeleket a röntgenfelvételen, és hazaküldött egy beteget, akinek összeomlott a tüdeje.

Az érintett nő, Olivia Smith elmondása szerint aznap éjszaka a Londonban szórakozott a barátaival, születésnapot ünnepeltek és koktéloztak. Egyszer csak hirtelen jellegzetes fájdalmat érzett a mellkasában. Mivel korábban már két tüdőösszeomlást átélt, biztos volt benne, hogy bekövetkezett a harmadik is.

Azonnal kórházba sietett, a sürgősségi központ orvosa azonban hazaküldte, mert a nő jól nézett ki, és szerinte a vizsgálatok eredményei nem utalnak tüdőösszeomlásra. A 22 éves nő szerint az orvos egyszerűen csak meg akart szabadulni tőle, de beletörődött, és hazament. Ám nem sokkal később kénytelen volt visszatérni, mert a tünetei súlyosbodtak.

Az orvosok, akik másodszorra megnézték a fiatal nőt, megállapították, hogy a tüdeje 80 százalékkal összezsugorodott, és megdöbbentek, hogy eredetileg hazaküldték. Ezután átvitték egy másik kórházba, ahol 10 napig kezelték, mire a tüdeje helyrejött annyira, hogy meg tudták műteni.

A nő most már jobban van, de az még mindig felbosszantja, hogy nem hittek neki, és nem vették észre, hogy nagy a baj.

(Daily Mail)

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top