nlc.hu
Egészség

Poco e-cigaretta veszélyei

Veszélyes, illegális cigarettapótlék lepi el Magyarországot

Az Elf Barhoz hasonló, tisztázatlan tartalmú elektromos cigarettaféle, a Poco használata országszerte terjed.

A legnagyobb közösségi oldalon számos Poco hirdetéssel szembesülhetünk, de akár a TikTokon is hozzá lehet jutni – írja a Blikk. A beépített akkus e-cigaretta szerűség körülbelül 10 ezer szippantásra elegendő folyadék alapanyagot tartalmaz, ami száz doboz cigaretta elszívásával egyenértékű a nikotintartalmát tekintve.

Veszélyes, illegális cigarettapótlék lepi el Magyarországot

A Poco néhány hónapja van jelen a magyar piacon,

jellemzően Kínából csempészik, mivel az Elf Barhoz hasonlóan idehaza nem engedélyezett. Ennek dacára gyorsan terjed a fiatalok között, akik nem kapnak tájékoztatást a veszélyeiről. Vidéken már 5500 forintért is hozzáférhető, míg Budapesten 7500-8000 forint. Szemelyácz János addiktológus szerint a szerkezetek egyik legfőbb problémája, hogy bizonyos fajtáikba orvosi

marihuánából előállított kannabinoidokat is keverhetnek.

Az Elf Barnak már legalább 8-10 alternatívája kapható itthon Orsolics Zénó függőségkezelő terapeuta szerint. Használatuk közben hozzászoknak a nikotinhoz, valódi függőség alakul ki. Mivel jellemzően tizenévesek fogyasztják, egyértelműen belépő a dohányzás világába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top