nlc.hu
Egészség

250 embert vert át egy zalai nő

Gyógyíthatatlan betegnek hazudta a gyerekét, több száz embertől csalt ki pénzt

Elítélték a zalai nőt.
rendőrség,

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a zalai nőt, aki több mint 250 embertől csalt ki pénzt nem létező áruk ígéretével és gyerekének gyógykezelésére hivatkozva.

Az asszony 2019 novemberétől nehéz anyagi helyzetének javítása érdekében az egyik közösségi oldal hirdetési csoportjain keresztül eladásra kínált gyermekjátékokat, könyveket, ruhákat. Az újszerűnek beállított, áron alul kínált termékek közül azonban egyik sem volt a birtokában. Előfordult, hogy egyszerre több emberrel is megegyezett a vásárlásról egy-egy árucikk kapcsán, megállapodott velük a költségek utalásáról és a csomagküldés módjáról, de csak az előre kifizetett összegek megszerzése volt a célja. Mindezen túl a saját gyermekéről több esetben is valótlanul állította, hogy gyógyíthatatlan beteg, erre hivatkozva pedig több sértettől is adományt csalt ki gyógykezelésekre – számolt be az MTI.

Több mint 250 embert károsított meg. Áldozataitól többségében csak pár ezer forintot csalt ki, de volt, aki csaknem 150 ezer forintnyi játékot vett volna, és olyan is, aki több részletben 80 ezer forintot adott a „beteg gyermek” kezelésére.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat 254 rendbeli, üzletszerűen, különböző értékekre, kisebb részben folytatólagosan elkövetett csalások miatt mondta ki bűnösnek és ítélte 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette. 

Ezen felül pártfogó felügyeletét is elrendelte, továbbá csaknem 280 ezer forint összegű vagyonelkobzást. Emellett kötelezte csaknem 620 ezer forint polgári jogi igény megfizetésére is.

Korábban már beszámoltunk egy hasonló esetről: akkor egy kállósemjéni nő rákbetegnek hazudta a fiát, így csalt ki milliókat. Magánszemélyektől és cégektől nyúlt le komoly összegeket azzal a mesével, hogy a fia gyógykezelésére gyűjt. Még orvosi papírt is hamisított, hogy hihető legyen a történetük. Több mint 13 millió forintot csalt ki az anya-fia páros, havonta átlagban 7-800 ezer forintból éltek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top