nlc.hu
Sztárok

A sztárvilág legnagyobb hazugságai

Titkos affér, csalás, átverés – A legnagyobb hazugságok, amit hírességek állítottak

A sztárvilágban viszonylag sűrűn megesik, hogy a hírességek kisebb-nagyobb füllentéseket mondanak, ám bőven akadnak túlkapások is.

Nem olyan régen jelent meg Britney Spears életrajzi könyve, amelyben a többi közt arról is írt, hogy a 2000-es évek elején teherbe esett Justin Timberlake-től. „Meglepetés volt, de számomra nem tragédia. Szerettem Justint. Mindig is azt vártam, hogy egy nap majd családot alapítunk. Csak így sokkal korábban történt volna, mint amire számítottam. De Justin határozottan nem örült a terhességnek. Azt mondta, nem állunk még készen arra, hogy gyerekünk legyen, túl fiatalok vagyunk” – írta az énekesnő. Sőt, azt is megvallotta, hogy ő maga sosem döntött volna a terhesség-megszakítás mellett, mert ez élete legfájdalmasabb emléke. Mindez azért érdekes, mert ugyanebben az időben Spears imázsa pont az érintetlenségére épült. Bár azóta már tudjuk, hogy nem sikerült várnia az esküvőig a szexszel, még mindig az egyik gyakran emlegetett hazugság, bár akadnak ennél meredekebbek is.

Bill Clinton, akinek „nem” volt afférja a gyakornoklánnyal

Nem a szó szoros értelemben vett sztárbotrány, hiszen az amerikai elnökről van szó, de kihagyhatatlan a listából a Clinton-Lewinsky ügy. 1998. január 17-én jelent meg a Drudge Report weboldalán egy cikk, miszerint Bill Clintonnak viszonya volt a 25 éves alkalmazottjával, Monica Lewinsky-vel, január 21-én pedig a The Washington Post hozott le egy írást, ami végül az egész botrányt kirobbantotta. Öt napig ült a Fehér Ház válságstábja afelett, hogy mi tévők legyenek, mire január 26-án sikerült végre egy sajtótájékoztatót összehozni. Ekkor hangzott el a mára szállóigévé vált mondat is, miszerint: „nem volt szexuális kapcsolatom azzal a nővel”.

Egy napra rá Hillary Clinton összeesküvésnek nevezte az egész helyzetet, és hónapokon át kitartottak amellett, hogy az egész csak egy lejáratókampány része volt. Végül augusztus 17-én maga Clinton ismerte el, hogy fizikai kapcsolatba került Lewinsky-val, ezzel pedig az egyik legnagyobb sztárhazugságként vonult be a köztudatba.

Monica Lewinsky és Bill Clinton

Monica Lewinsky és Bill Clinton a Fehér Házban, 1998. szeptember 21-én (Fotó: Getty Images)

Milli Vanilli, a tátogó R&B duó

A ‘80-as évek végén robbant be a sztárvilágba a Milli Vanilli együttes, ami Robert Pilatust és Fabrice Morvant rejtette. A két srác egy müncheni szórakozóhelyen ismerkedett meg, és hamar kiderült, hogy közös célokért dolgoznak: mindketten a zeneiparba szerettek volna betörni. Ez nem ment egyszerűen, így amikor Fran Farian producer rájuk talált, anélkül írták alá a jól csengő és régóta vágyott szerződést, hogy azt valójában átnézték volna.

Amikor rájöttek, hogy valójában az énekhangjukra nincs szükség, pusztán a megjelenésükre, már késő volt, a Girl you know it’s true című daluk a toplisták élére került. Az egyetlen apró bibi az volt, hogy sem ezt, sem a későbbi dalaikat nem ők énekelték. Bár a duót egyre inkább zavarta a helyzet, nem tudtak kilépni a hazugság spirálból.

Milli Vanilli

Milli Vanilli (Fotó: Profimedia)

1989. július 21-én nyolcvanezer ember előtt léptek fel, a dal közepén azonban tű elakadt és hosszú másodperceken keresztül ugyanaz a sor ismétlődött: „Girl, you know it’s…, Girl, you know it’s…”.

1990 volt a vízválasztó, ebben az évben még Grammy-díjat is nyertek, viszont novemberben kiborult a bili: maga Farian tálalt ki a helyzetről, ami miatt még a díjat is visszavették tőlük.

Lance Armstrong, aki nem tudja mi fán terem a dopping

Lance Armstrong bicikliskarrierje a ‘90-es években kezdődött. Egészen konkrétan 1991-ben versenyzett először kerékpáron – előtte triatlonista volt – 1992-ben pedig már a nyári olimpián is indult, ahol 12. lett. Ezek után nem volt előtte lehetetlen, sorra nyerte a legnagyobb díjakat a versenyszámon belül, és bár volt egy csendesebb időszak, amíg hererákkal kezelték, utána ismét nyeregbe pattant. A kétezres években olyan embereket utasított maga mögé, akik korábban rekordernek számítottak, gyakorlatilag önmagát túlszárnyalva halmozott sikert sikerre. Épp ezért karrierje során szinte folyamatosan megkapta a vádat, miszerint doppingolt, ám ezt ő konzekvensen tagadta mondván, soha egyetlen tesztje sem lett pozitív.

Lance Armstrong

A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong utolsó versenye a pireneusi szakaszokon (Fotó: Profimedia)

Már ez is épp elég gyanús volt, hiszen az, hogy nem lett pozitív a tesztje, és az, hogy nem élt teljesítmény fokozókkal, két külön megfogalmazás, de Armstorng arrogáns viselkedése volt az, ami végül a vesztét okozta. Olyan sokan tanúsították – csapattagok és barátok – hogy a kerékpárbajnok rendszeresen visszaélt a versenyeken a tiltott szerekkel, hogy végül nyomozás indult ellene, ami lebuktatta őt. Később kiderült, hogy orvosok segítségével megtanulta, hogy tudja a teljesítmény fokozókat eltüntetni a mintájából, és azt is, hogyan tűnjön el a doppingellenőrök elől. A hazugságai miatt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 2012-ben minden eredményétől, amit 1998 augusztusa óta elért, megfosztotta. Többek között egy olimpiai bronzéremtől is.

The White Stripes, a „testvérduó”

A The White Stripes 1997-ben alakult meg, első nyilvános fellépésükre ez év júliusában került sor. A hangos siker azonban váratott magára, csak a harmadik stúdióalbumuk, a 2001-ben megjelent White Blood Cells hozta meg az igazi áttörést. Bár a Milli Vanillitől eltérően ők nem playbackben nyomták a fellépéseket, azért így is egy megtévesztésen alapult a megítélésük. A duó tagjai Jack és Meg White hosszú évekig testvéreknek adták ki magukat, nyilatkozataikat is mindig így adták.

White Stripes

Jack és Meg White, azaz a White Stripes (Fotó: Kevin Winter / Getty Images North America / Getty Images via AFP)

Csak évekkel később – miután egyre több pletyka kezdett keringeni arról, hogy több van közöttük, mint ami testvérek között illendő lenne – vallották be, hogy valójában házasok, 1996-ban keltek egybe. A pár egy bárban ismerkedett meg, és ezúttal a férfi volt az, aki felvette a felesége nevét. Amikor arról kérdezték őket, hogy miért hazudtak erről, azt válaszolták: szerették volna, ha a munkásságuk és nem a magánéletük kapcsán beszélnek róluk.

Martha Stewart, és az adok-veszek

Martha Stewart mögött még a született feleség Bree Van de Kamp is elbújhatna. Ő Amerika nagybetűs Háziasszonya, aki tökéletes rendet tart, egy fogpiszkálóból és zsebkendőből is elképesztő lakásdekorációt kreál, és a konyhában sincs párja. Afelett azonban sokan hajlamosak szemet hunyni, hogy Stewart börtönben ült, méghozzá csalás és megtévesztés vádjával.

Martha Stewart és Snoop Dogg

Martha Stewart és legjobb barátja Snoop Dogg (Fotó: Denise Truscello/Getty Images for Caesars Entertainment)

A médiaszemélyiségnek több részvénye volt az ImClone gyógyszervállalatban, de amikor megneszelte, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala nem hagyta jóvá a cég rákelleni csodaszerét, eladta őket. Mindez egy nappal a részvényárfolyam bezuhanása előtt (és a cég hivatalos bejelentése előtt) történt, és Stewart makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy ez szerencsétlen egybeesés volt.

A tőzsdefelügyelet feljelentést tett ellene, bennfentes kereskedelem vádjában azonban ártatlannak találták. Csakhogy Stewart hazudott a szövetségi nyomozóknak, így csalás, félrevezetés és akadályoztatás miatt végül mégis szembe kellett néznie a bírósággal. Öt hónapig volt börtönben, ezután még két évet feltételes szabadlábon töltött.

Forrás: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top