nlc.hu
Egészség

Nem tudják, mitől bénult le Aliz

Hiába volt 12-szer is kórházban, nem hitték el Aliznak, hogy lebénult

A Százhalombattán élő lány kálváriája 3 éve tart. Komoly küzdelmet vív nap, mint nap a romló állapota miatt.
Hanák Aliz

Hanák Aliz eleinte csak az izmait fájlalta, aztán már a kezét is alig tudta felemelni, majd egyik nap összeesett  az utcán. Édesanyja mentőt hívott, bevitték a kórházba kivizsgálni, de állítólag semmit sem találtak nála. Azt mondták, hazamehetnek, biztosan pszichés, majd elmúlik. Nem múlt el. Ma már enni és inni sem tud egyedül, – mivel nem tudja a szájáig felemelni a kezét – mindenhez segítségre van szüksége a 19 éves lánynak, aki azóta kerekesszékben éli mindennapjait.

Anyaként nagyon nehéz azt látni, hogy a gyermeked teljesen önállótlan lett. Bizonytalanság van minden nap, kilátástalanság, hogy nem tudom, hogy mi lesz holnap. Sajnos odáig jutottam, hogy reggelente félve nyitom ki az ajtaját, nem tudom, hogy él-e még” – nyilatkozta a Tények Plusznak könnyeivel küszködve az édesanyja, Tamás Katalin, hozzátéve: számára az a legnehezebb, hogy tehetetlenül kell végignéznie lánya szenvedését.

Katalin lányának a kálváriája 3 éve kezdődött, amikor egyik nap összeesett az utcán és remegni kezdett. Azóta Aliz már 12-szer volt kórházban, de mindvégig azt mondták nekik: “Ne aggódjanak, el fog múlni!”

A 19 éves lánynak nem hittek az orvosok. Nem hitték el, hogy rosszul van. Azt hitték, hogy szimulál és mindez pszichés eredetű. Katalin azt mesélte, hogy már sírva kérte az orvost, hogy segítsen a gyerekén, de ő mosolyogva csak annyit mondott, hogy nincs semmi baja, majd elmúlik.

Azt érzem, hogy lábra kell állnia és küzdenünk kell” – mondta sírva Katalin, aki már nem is számolja mennyi pénz ment el a reményre, hogy a lánya meggyógyulhat.

 Legújabb reménysugaruk egy rehabilitációs központ, amelynek vezetője felajánlotta, hogy egy hosszabb kezelést adnak Aliznak teljesen ingyen. Így hamarosan szakemberek foglalkoznak a lánnyal a szegedi központban. Aliz – aki ráadásul az utóbbi időben egyre rosszabbul hall és lát – bízik abban, hogy hamarosan javulni fog az állapota, amiről 3 éve nem tudják, mi okozza.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top