nlc.hu
Egészség

Gigakártérítés egy munkahelyi baleset perében

Lezuhant egy építkezésen és lebénult, 7 milliárd forintos kártérítést kapott egy magyar férfi Amerikában

Hatalmas port kavart a kártérítési per a tengerentúlon.
kártérítés,

Hétmilliárd forintos kártérítést ítélt meg a bíróság Amerikába egy félig magyar – félig mexikói származású férfinak, akinek egy építkezésen egy szakszerűtlen létrára kellett felmászni, onnan – 5 emelet magasságból – a mélybe. Ugyan túlélte a balesetet, de deréktól lefelé teljesen lebénult. A felesége nélkül szinte semmit sem tud csinálni. Amikor tudatosult ez bennük, akkor fordultak a magyar származású sztárügyvédhez, Rónai Péterhez.

A „magyarok védőszentjeként” emlegetett ügyvéd exkluzív interjút adott a Tények Plusznak. Könnyek között beszélt arról, hogy a cég vezetői hogyan akarták kijátszani a hatóságokat. „Próbáljuk segíteni a magyarokat az egész világon. (…) Ő egy 45 éves férfi, nős, 3 gyereke van. Egy hálószobás lakásban éltek Brooklynban az 5. emeleten. (…) A főnökök próbálták eltussolni a balesetet. Úgy próbálták eltussolni, hogy máshova akarták elvinni a szerencsétlenül járt férfit, és azt akarták mondani, hogy egészen máshol esett le, nem az építkezésen” – mesélte Rónai, aki 21 millió dolláros (átszámítva mintegy 7 milliárd forintos) kártérítést nyert a lebénult férfinek.

Ráadásul ő lehet az első magyar, aki olyan mikrochipet kaphat, aminek a segítségével talán újra lábra állhat. Elon Musk legújabb forradalmi ötletével – egy agyba ültetett chip révén – a mozgássérült emberek újra járhatnak majd. Az építkezésen lebénult magyar származású férfi pedig bekerült a programba.

Rónai Péter amúgy olyan ügyekkel vált ismertté, mint 3,3 milliárd forintos kártérítés a 2010-es kacsahajó-balesetben elhunyt magyar áldozatok hozzátartozóinak, 1 milliárdos kártérítés egy építkezésen balesetet szenvedő munkásnak, 225 millió forintos kártérítés egy Amerikában élő, vállát tört magyar asszonynak, valamint a Costa Concordia magyar áldozatának a családja is hatalmas kártérítést kapott. 

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top