nlc.hu
Egészség

Hosszú Covid szindróma kezelés

Áttörés érkezhet a hosszú Covid szindróma kezelésében

Forradalmi lépés érkezhetett el a Covid utóhatásaitól küzdő betegek számára: a kutatók új szintre jutnak a tünetek vizsgálatában és kezelésében.

Egyedülálló kezdeményezés indult a hosszú Covid szindróma vizsgálata kapcsán San Franciscoban: létrehozták a világ első szövetbankját, amely a betegséggel küzdők által adományozott mintákat gyűjti és azokat vizsgálja. A kutatók célja, hogy új lehetőségeket nyissanak a betegség hátterének és lefolyásának tanulmányozásában, jobban megértsék annak okait és hátterét, valamint lefolyását is.  Mindez kulcsfontosságú lehet a hosszú távú Covid hatásainak jobb megértésében, ami hozzájárulhat új kezelési módszerek kifejlesztéséhez és a betegség jobb kezeléséhez. 

GettyImages

GettyImages

A hosszú Covid világszerte rengeteg embert érint, a Covid fertőzés után hónapokkal, sőt akár még évekkel is jelentkezhet rendkívül változatos tünetekkel, melyek befolyásolják és rontják az érintettek életminőségét. Ez a kezdeményezés a vizsgálatok alapján választ adhat arra a kérdésre, hogy mi befolyásolja a tünetek változatosságát, és hogyan lehet érdemben kezelni a pácienseket.

via: scitechdaily

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top