nlc.hu
Egészség

Trükk a kapszula lenyelésére

Nem bírod lenyelni a gyógyszert? Ezzel a trükkel sikerülni fog

Neked is komoly gondot okoz, hogy a pirulát kell lenyelned, mert úgy érzed, megakad a torkodon? Így már nem jelenthet problémát.

Míg egyesek akár egyszerre több tablettát is képesek lenyelni – és most mindegy, hogy gyógyszerről vagy táplálékkiegészítőről beszélünk – mások számára már egy közepes nagyságú is gondot jelent. Persze vannak különböző elméletek arról, hogy érdemes csinálni, kicsit olyan ez, mint lecsót készíteni: mindenki más módszerre esküszik. (Ami vagy beválik, vagy nem.)

Most emeljük a tétet és mi is hoztunk egy megoldást, hála Heiduk-Szabó Csillának, természetgyógyász-fitoterapeuta és epigenetikai tanácsadónak, aki egy újabb módszert ajánl a kapszulák lenyelésére.

Csilla szerint nem az a legjobb módszer, ha hátra biccentjük a fejünket, miközben bedobjuk a pirulákat, hanem az, ha előre döntjük azt és leszorítjuk a mellkasra. „Ezzel a szádban lévő kapszulák a víz tetején fognak úszni, és ahogy nyelsz egyet, egyből a gyomrodban landolnak” – mondja az Instagram-oldalára feltöltött videóban.

Hozzátette, hogy az is fontos, hogyha bevettük a kapszulákat a szánkba, még ne nyeljük le, hanem mozgassuk meg, hogy a kapszula sehol ne tapadjon hozzá a száj nyálkahártyájához. Ezzel a módszerrel idővel akár egyszerre több kapszula is bevehetővé válik.

Néhány napi tesztelés után azt kell mondanunk, a módszer tényleg ötcsillagos, és kiválóan működik, ideje, hogy te is teszteld.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top