Életmód

Gyógyulj színekkel!

A színek képesek energiát adni, s hatni ránk lelki és fizikai szinten. Színe van a nyugalomnak és a szeretetnek, de színe van a fejfájásnak és a depressziónak is. Ha megismerjük a gyógyulás színét, sokat tehetünk az egészségünkért.





Testünket körülveszi és átjárja az auránk, mely egy állandó mozgásban levő fénylő, sugárzó energiamező. Az energia a testünkön végigfutó energiavezetékeken, meridiánokon keresztül áramlik, és ahol az oldalsó vezetékek keresztezik a test középvonalán húzódó fő energiacsatornát, ott találhatóak a csakrák, testünk energiaközpontjai. Rajtuk keresztül vesszük fel a külvilág energiáját, illetve bocsátjuk ki sajátunkat. A csakrákon keresztül áramló energia mikrorészecskékből áll, melyek más-más frekvencián rezegnek. Minden csakrára jellemző egy frekvenciatartomány, és ennek megfelelően egy szín is, melyek összessége határozza meg az aura színét.


Csakrák és színek

Amelyik csakra egy adott pillanatban intenzívebben működik, a neki megfelelő szín fog dominálni az aurában. Hét csakránk van, a gerincvégnél található gyökércsakrához a vörös, az alhasi szexcsakrához a narancs, a köldökcsakrához a sárga, a szívcsakrához a zöld vagy a rózsaszín, a nyaktő csakrához a kék, a szemöldökök között elhelyezkedő harmadikszem csakrához az ibolya, a fejtető csakrához pedig a fehér tartozik. Az éppen aktuális tevékenységünktől, lelki illetve fizikai állapotunktól függ, hogy melyik szín lesz domináns az auránkban. Ha például szellemi tevékenységet végzünk – tanulunk vagy akár sakkozunk –, akkor a fejtető vagy a harmadikszem csakra működik aktívabban, így a fehér és az ibolya színek fognak dominálni. Ha szeretkezünk, akkor a vörös szín erősödik fel a többi alapszín mellett. Ha egy kiadós ebéd emésztésén fáradozunk, akkor pedig a sárga szín lesz domináns.






Csakrák és betegségek


Minden csakra energetikailag felelős bizonyos szervekért és testrészekért, amelyek egészsége, vagyis megfelelő energiaellátottsága a csakra helyes működésétől függ. A gyökércsakra a lábak, a vesék, a mellékvese, a végbél, a farokcsont és a nemi szervek helyes energiaállapotáért felel. A szexcsakra a hasi és kismedencei szervekért, az ivarmirigyekért, a keresztcsontért, az ágyékcsigolyákért és a szaporodásért felelős, míg a köldökcsakra a gyomorért, a májért, az epehólyagért, a hasnyálmirigyért és a rekeszizomért.

A szívcsakra a szív és a keringési rendszer, a tüdő, a mellkas, valamint a háti csigolyák energiaellátottságát, a nyaktő csakra pedig a nyak, a nyakcsigolyák, a légutak, a pajzsmirigy és a felső végtagok egészséges működését befolyásolja. A harmadikszem csakra felel az arc, az orr, a fül, a homlok, a kisagy és az idegrendszer állapotáért, míg a fejtető csakra az agykéreg, a koponya és a szemek egészségéért.

Ha az adott csakrán keresztül nem tud a szervezet elegendő energiát felvenni a külvilágból, azaz nagyobb az energiavesztés, mint a felvétel, akkor a csakrához tartozó szervek alulműködnek. Ha ez az energiahiányos állapot tartós, akkor kialakul a már fizikai tünetekkel is járó szervi elváltozás, a betegség. Alulműködés esetén a szervek a hozzá tartozó csakra színével erősíthetők.

Például a szexualitás erősítésére, a nemi vágy fokozására, az ivarszervek stimulálására, sőt akár a teherbe esés esélyének növelésére is érdemes az alsó csakráinkat erősíteni például úgy, hogy a csakrát a neki megfelelő színű ruhával fedjük el. A vörös vagy narancsszínű bugyik kifejezetten erősítik a szexualitást és a nemi szervek működését, de ugyancsak vörössel gyógyítható a vádligörcs és a székrekedés is. Emésztési zavarok esetén a sárga szín segít, míg a zöld harmonizálja a tüdő és a szív működését.

Azonban ha egy szerv túlműködik, vagyis energiatöbblettel rendelkezik, akkor a neki megfeleltethető csakrához tartozó szín ellentettjével, a komplementer színével lehet a többletenergiát kompenzálni. A petefészekgyulladás például energiatúlsúlyos állapot, ez esetben a vörös és a narancsszínű bugyi kifejezetten káros, helyette a hűvös zöldes, kékes szín segít. De a kék és a zöld fehérnemű alkalmas a túlfűtött szexuális vágy csökkentésére is.






A lélek színei


Érzelmeink és azok változásai is színtöbbleteket produkálnak az energiamezőnkben. Ha például lesújtó, rossz hírt hallunk, akkor a szívcsakra erős zöld színe uralja az auránkat. Ha szomorúak vagy depressziósak vagyunk, akkor a nyaktő csakra kék színei fognak felerősödni, a düh pedig vörös színtöbbletként jelenik meg. A szerelem és a szeretet színe a rózsaszín, a fáradtságot és a kimerültséget pedig egy kevert szín, a szürke jelzi.

Amikor a lelket gyógyítani akarjuk, akkor a negatív érzelem színének kiegészítőjét alkalmazzuk. A düh és az agresszió vörös színét kompenzálja a nyugtató hatású zöld, míg a depresszió és a szomorúság kék színét a meleg sárgás, narancsos vagy vöröses színekkel lehet kioltani. Szintén élénk, meleg színeket érdemes alkalmazni akkor is, ha fáradtak vagyunk. A sárga szín segít a koncentrációban is, tehát ha tanulunk, vizsgára készülünk, akkor érdemes sárga tárgyakkal körülvennünk magunkat, vagy sárga falú szobában tartózkodnunk. Ha egy érzelmet erősíteni akarunk, akkor a neki megfelelő színt kell fokozottabban alkalmaznunk, például a rózsaszín falak, tárgyak, ruhák felerősítik szívünkben a szeretetet és a szerelmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top