Életmód

Divat lett a nagy fenék?

Egyre több sztár hangsúlyozza ki méretes popsiját. Jogosan büszkék a nagy fenekű nők, ugyanis a nagy fenék nemcsak nagyon nőies, de egészséges is. Valószínűleg sokan megkönnyebbülnének, ha tényleg divatba jönne a terebélyes hátsó...
Kim Kardashian
Kim Kardashian

Vannak világszerte ismert, legendásan nagy fenekű sztárok, olyanok, akiknek szinte védjegyükké vált hátulsó testrészük. Ki ne tudná, hogy néz ki Jennifer Lopez, Shakira, Beyonce, Salma Hayek, Fergie, vagy akár a Williams nővérek hátsója? Egyesek vonzónak tartják, mások nem annyira, mindenesetre az átlagosnál nagyobb fenékkel rendelkező hírességek mostanában egyre inkább büszkén kihangsúlyozzák, mintsem takargatnák vénuszi domborulataikat.

Legutóbb Kim Kardashiant  láthattuk a Glamour „Women of the Year” díjátadóján popót villantani fekete, testre simuló estélyijében, amely igencsak kihangsúlyozta nőies idomait, ami azért is számít kuriózumnak, mivel eddig alig engedte, hogy hátulról lefotózzák. Egyesek szerint Kim káprázatos megjelenésével egyértelműen elvitte a show-t, ami biztos: az év üzletasszonyának járó díjat ő zsebelte be.

Az egyre gyakoribb fenékvillantás miatt pedig jogosan merül fel a kérdés: a celebek divatba hozták a nagy popsit? Ahogy a fotók is tanúsítják: az irányzat létezik. Az biztos, hogy vége azoknak az időknek, amikor csak az egyszálbelű csajok vihették a pálmát – és a díjakat. Ma már sokkal változatosabbak az elképzelések arról, hogy milyen az ideális női szépség, ami valószínűleg a társadalmak és a kultúrák változatosabb összetételének is köszönhető.

A nagy fenék az egészségnek is jót tesz

Divat lett a nagy fenék?És ami a hab a tortán: talán kevesen tudják, hogy a nagyobb popó még egészséges is. Amerikai kutatók szerint a hátsónkban található zsírok ugyanis olyan hormonokat termelnek, amelyek megvédenek a cukorbetegségtől. Ami pedig látványos előny is tud lenni: ezek a zsírok más testrészek fogyasztásában is közreműködnek.

A Harvard Joslin Diabétesz Központ tudósai egereken kísérleteztek: a gyomor környékére juttattak be fenékből származó zsírt. Az eredmény meglepő volt: az egereknek csökkent a testsúlyuk, és a vércukor- és inzulinszintjük. Ebből azt a következtetést vonták le a szakemberek, hogy vannak kifejezetten jótékony zsírok, amelyek hatását érdemes tovább vizsgálni. Már csak azért is, mert napjainkban szerte a világban – különösen a fejlett országokban – egyre jobban növekszik a diabéteszesek száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top