Életmód

Kórházba került Fülöp herceg

Elővigyázatosságból kórházba szállították Fülöp edinburghi herceget, a brit uralkodó 96 esztendős férjét.

Egy fertőzés miatt kórházba kellett szállítani Fülöp herceget, II. Erzsébet 96 éves férjét. A Buckingham-palota közlése szerint csak elővigyázatossági intézkedésről van szó. Fülöp herceg betegségéről több részletet nem közölt az udvar, csak annyit, hogy a panaszok egy hosszabb ideje fennálló egészségi problémából erednek.

A közlemény kitér arra is, hogy Fülöp herceg jó hangulatban van, és sajnálja, hogy nem vehet részt az új parlamenti évad szerdai megnyitóján, amelyen hitvese, II. Erzsébet királynő ismerteti kormánya törvényalkotási programjának fő elemeit. A parlamenti megnyitó után a királynő az eredeti terveknek megfelelően megtekinti a rangos Royal Ascot lóversenysorozat szerda délutáni futamait.

Pár hete jelentette be a királyi ház, hogy Fülöp, aki saját jogán tavaly 110 hivatalos programon vett részt, ősztől visszavonul a közszerepléstől.

Az agg herceg nevéhez több, már megdöntött és jövőbeni rekord is kötődik. Ő az angol-brit monarchia 1200 éves történetének legidősebb királyi családtagja, egyben a leghosszabb ideje “szolgáló” uralkodói hitves: 65 éve számít uralkodói házastársnak, felesége ugyanis 1952-ben lépett az Egyesült Királyság trónjára.

A királynő és Fülöp herceg az idén ünnepli 70. házassági évfordulóját, ez is példa nélküli évforduló lesz a monarchia történetében.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top