Életmód

Megalázta a paralimpikont a fapados légitársaság

Azt mondták neki, bizonyítsa be, hogy fogyatékkal él.

A 43 éves Sophia Warner sikeres paralimpikon, aki elmondása szerint először a Twitteren fakadt ki az őt ért megalázó bánásmód miatt. Amikor néhány napja Milánóból Londonba repült volna, és fogyatékkal élő személyként segítséget kért, az EasyJet személyzetének egyik tagja azt mondta neki, bizonyítsa, hogy segítségre van szüksége és hogy fogyatékkal él, hiszen teljesen normálisnak néz ki.

A sportolónő cerebrális parézistől szenved, ami egy gyógyíthatatlan, mozgási rendellenességet okozó idegrendszeri betegség, s a mozgáskoordináció zavarával, ollózó járással, esetenként szándékolatlan túlmozgással jár. Sophiának a lábai érintettek és a bal karja. És igen, több évtizednyi sport és megfeszített munka után valóban „nem látszik”, azonban komoly megterhelést okoz neki.

Sophia Warner. Fotó: Getty Images.

„Megsemmisítő tapasztalat volt” – írja a paralimpikon a posztjában. A közösségi médiában azonnal támogatókra lelt, akik hasonló eseteket osztottak meg: egyikük elmondta, hogy a repülőgép elejéig kellett elmennie, hogy ott elmondják neki, merre kell lemennie a lépcsőn, hogy a tolószékét a csomagtérbe tehesse.

Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images.

Az EasyJet felvette a kapcsolatot a sportolóval, kivizsgálják a történteket.

Forrás: The Sun.

Kiemelt képünk: Getty Images.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top