Életmód

Botrány lett a boltban, mert a saját zacskóját akarta használni nejlon helyett

Gabriella a környezettudatosság jegyében saját tüllzacskójába szerette volna pakolni a zöldséget és a gyümölcsöt, de az eladó nem engedte.

Egy helvéciai édesanya a nejlonzacskók miatt került összetűzésbe az egyik bolt eladójával a múlt héten. A nő zöldséget és gyümölcsöt szeretett volna venni a saját tüll zacskóiban, hogy ezzel se szennyezze a környezetet – írja a Hírös.hu.

Az üzlet munkatársa azonban mindenképpen rá akarta beszélni a nejlonzacskó használatára.

Kedvesen mondtam, hogy köszönöm, nem kérek nejlont, az áruk átlátszó tüll zacskóban vannak, jól látszik, mi van bennük, elég csak lemérni és a címkét ráragasztani

– mesélte a történetét Gabriella.

Az eladó szerint főnöki utasítás, hogy csak nejlonba teheti a zöldséget, gyümölcsöt. Miután nem kapta meg az erről szóló szabályzatot, beírt a panaszkönyvbe, de azt nem tudta átadni egy vezetőnek sem.

Ezért e-mailben fordult a cég vezetéséhez, és nem is gondolta, milyen gyorsan választ kap. Az ügyvezető igazgató írt neki:

A kollégák nevében is szíves elnézését kérem. Továbbá örömömre szolgál, hogy Ön egy környezettudatos vásárló, ami követni való példa. Áruházunkban természetesen lehetőség van az Ön által hozott textíliába csomagolni a terméket.

Az érintett munkatársat figyelmeztetésben részesítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top