Életmód

Amputáltatja kislánya bal lábát, hogy boldog gyerekkora lehessen

Boldog gyerekkort szeretne 3 éves kislányának egy brit anyuka, ezért hamarosan amputálják a gyerek egyik lábát.

Marnie Tomlinson talán a világ legaranyosabb 3 éves kislánya, aki eddig is hősként viselte súlyos betegségét, de édesanyja úgy döntött, megkíméli őt a további szenvedéstől, és inkább amputáltatja lánya beteg lábát. A bátor kisgyermek édesanyja el is magyarázza, miért hozta meg ezt a keserű döntést.

Samera Tomlinson azt szeretné, ha kislánya „olyan életet élhetne, mint egy normális hároméves.”

A 31 éves anyuka azt mondja, ritka genetikai betegsége megfosztja az igazi gyerekkortól Marine-t, úgy véli, az amputáció az egyetlen módja annak, hogy visszanyerhesse boldog gyerekkorát.

A saffordshire-i Winshillben élő kislány csak 13 hetes volt, amikor 1. típusú neurofibromatózist diagnosztizáltak nála. A ritka genetikai rendellenesség hatására daganatok alakulhatnak az idegrendszer mentén. A betegség hatására a kislány bal lábában megváltozott a csont szerkezete, így hajlamos a törésre és orvosi beavatkozás nélkül nem is tud összeforrni, így a kislány számtalan orvosi beavatkozásra számíthat.

Marnie csak 22 hónapos volt, amikor műtétileg egy rudat ültettek a törött lábába, amivel megpróbálták összeforrasztani a csontokat. A kislánynak egy évig kellett rögzítőkötést viselnie, ami drasztikusan korlátozta mozgásában, viszont a csont egy év eltelte után sem forrt össze, további műtétek sorozatára lett volna szükség ahhoz, hogy ez megtörténjen.

„Marnie most kezdte az óvodát, és nem tudja a kortársai gondtalan életét élni. Amikor születésnapja volt, nem tudtunk neki ugrálóvárat bérelni. A betegsége megtagadta tőle, de mi nem akarjuk többé megfosztani az efféle élményektől.”

Forrás: Semara Tomlinson

Az orvosok azt mondták a családnak, hogy minden törés után 20 százalék esély van arra csak, hogy magától összeforrjanak a kislány csontjai. Így ahelyett, hogy Marnie-t a műtétek és a fájdalom „ördögi körfogásában” hagyták volna, szülei úgy döntöttek, hogy meghozzák a szívszaggató döntést, amputálják a kislány bal lábát addig, amíg fiatal.

A műtétre október 11-én kerül sor a londoni Royal National Orthopedic Hospitalban, majd Marnie egy lábprotézist kap, amit hamar megtanulhat majd használni. Szülei szerint így sokkal jobb lesz, mint 15-16 évesen vállalkozni a műtétre, ami nemcsak testileg, de szellemileg is sokkal megterhelőbb idősebb korban.

A család a londoni műtétre egy jótékonysági aukcióval gyűjt pénzt, amin elárverezik a nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Anthony Joshua aláírt kesztyűjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top