nlc.hu
Életmód
Ettől lesz teljes a hétvégéd: készíts csokiganache-t!

Ettől lesz teljes a hétvégéd: készíts csokiganache-t!

Amilyen őrülten finom, olyan egyszerű elkészíteni az isteni csokoládékrémet, vagy ahogy „hivatalosan” nevezik: ganache-t.

A csokiganache (ejtsd: gánázs) nagyon sok süti alapja és nélkülözhetetlen hozzávalója: torták, cupcake-ek, piték készülnek ganache-zsal. Persze ezt az édes finomságot is a francia cukrászok találták ki, pontosabban egy véletlen folytán alkotta meg egy cukrászsegéd, mikor a meleg tejet ráejtette a csokira. Az így megolvadt csokoládé annyira krémes és selymesen finom lett, hogy azóta kötelező cukrászati elem lett.

Kétféle ganache

A csokihoz adott forró tejet időközben lecserélték tejszínre, hogy a végeredmény még krémesebb legyen. Ha robotgéppel felverjük az elkészült ganache-t, sokkal habosabb állagot kapunk, míg ha csak simán a csokival elkeverjük, és hagyjuk kihűlni, akkor a masszívabb állagnak köszönhetően cupcake vagy torta díszítésére alkalmas, de szuperül megtölthető vele a macaron is.

Csokiganache receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg tejszín
  • 1 ek vaj

Elkészítès:

  1. A csokit aprítsuk fel, és tegyük egy hőálló edénybe.
  2. A vajat melegítsük összes a tejszínnel forráspontig.
  3. A vajas tejszínt öntsük a csokira folyamatos kevergetés mellett, egészen addig, míg a csokoládédarabkák teljesen el nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, és tegyük hűtőbe, vagy habosítsuk ki robotgéppel.
0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top