Életmód

„Soha többé ne kérj elnézést azért, mert van életed” – meglepő kéréssel fordult a cégvezető az alkalmazottaihoz

A két kisfiát egyedül nevelő apuka szerint igenis gond, hogy egyre több munkahelyen kezelik gyerekként az alkalmazottakat. Ezrek osztják a gondolatait.
szülő munka munkahely főnök beosztott

„Nem értek egyet azzal, hogy a hozzám hasonló vezetők konkrétan gyerekként kezelik a beosztottjaikat. Azt is siralmasnak tartom, hogy a munkavállalók a legtöbb helyen úgy érzik, kötelesek beszámolni életük minden mozzanatáról, és ami ennél is rosszabb, elnézést kérni azért, mert a munkahelyükön kívül is van életük” – írta a LinkedIn-oldalán közzétett, és azóta vírusszerűen terjedő esszéjében Ian Soh, a Wunderman Chicago cég elnöke.

Miután ezrek kezdték osztani a gondolatait, Sohn a USA Today című amerikai hírportálnak interjút is adott. Elárulta, nem számított ekkora érdeklődésre, ezzel együtt boldog, hogy a sorai sok emberhez eljutottak. „Világszerte 17 ezer embernek adunk munkát, és legyen bármilyen furcsa is, én minden alkalmazottunkban megbízom. Tudom, hogy felnőtt emberekként képesek menedzselni a szakmai és a magánéletüket anélkül, hogy arról lépten-nyomon be is számolnának nekem.”

Sohn a LinkedInen egyébként egy listát osztott meg, amiben azokról a dolgokról írt, amikről nem szeretné, ha a munkavállalói beszámolnának neki:

  • Nem kell szólnod arról, hogy azért akarsz otthonról dolgozni, mert csendre van szükséged.
  • Nem kell elmondanod, hogy a hosszú repülőutadon inkább filmet néztél, és nem arra használtad ezt az időt, hogy e-mailekre válaszolj.
  • Nem kell tudnom, hogy ma azért késel, mert fogorvoshoz kell menned, vagy hogy azért mész el korábban, mert a fiadnak focimeccse lesz.
  • Nem tartozik rám, miért nem tudsz elutazni most vasárnap.

Sohn a USA Todaynek elmondta, korábban ő is dolgozott olyan cégnél, ahol a munkaadói nehezen vagy egyáltalán nem értették meg, hogy neki a munkája mellett is van élete. „Még ma is emlékszem a főnökömre, aki kiborult azon, hogy egyedülálló apaként nem hagytam hátra csapot-papot, hanem a fiaimra hivatkozva nemet mondtam arra az üzleti útra, amiről 12 órával az indulás előtt értesített.

A cégvezető hozzátette, bár lelkiismeret-furdalást nem érzett amiatt, hogy lemondta az utat, a helyzet miatt mégis rettenetesen érezte magát. „És éppen ez az, amit nem szeretném, ha a dolgozóinknak érezniük kellene. Nem szeretném, ha azért éreznék magukat rosszul, mert emberi lények” – írta.  

Nyitókép: Unsplash/Scott Stewart

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top