Életmód

Akivel ezt a 6 dolgot meg tudod beszélni, az a legjobb barátnőd

Vannak barátságok, amelyek tényleg egy éltre szólnak, amelyeket már az idő és a közösen megélt élmények összekovácsoltak. És persze léteznek különböző típusú barátságok, ezek mindegyike különleges a maga módján, hiszen elkísérnek, segítenek az életünk különböző állomásain. Van azonban egyetlen barátnő, a legjobb, akivel ezt a 6 dolgot mind meg tudod beszélni.

„A legjobb barátnő” kitüntető cím lehet egy életre szóló, de lehet belőle több is, az aktuális életszakaszunknak megfelelően. A barátság az egyik legfontosabb reláció az életünkben, ápolni, gondozni kell azt, hiszen a barátunkat mi választjuk, nem köt vele össze bennünket rokoni vagy vérségi kapcsolat. A cinkosunk, a lelki társunk, a bizalmasunk, akinek mindent elmondunk. De legalábbis ezt a 6 dolgot biztosan.

1. Pasiügyek

Függetlenül attól, hogy ki mennyire nyitott személyiség, azért a párkapcsolati, intim dolgokat nagyon kevés ismerősünkkel osztjuk meg. Szinte senkivel. A legjobb, persze, ha a felmerülő problémákat párunkkal beszéljük meg, hiszen az őszinteség az egyik legfontosabb építőeleme egy kapcsolatnak. Ha azonban úgy érezzük, szükségünk van tanácsra, és jól jön a baráti vigasztalás, akkor csakis ő jöhet szóba, a legjobb barátnő.

2. Testi kérdések

Az, hogy bizonyos fiziológiai szükségleteinkről valakivel beszéljünk, már komoly bizalmi kapcsolatot feltételez. A testünket érintő változásokról vagy problémákról akárkivel nem állunk le dumcsizni. Így akivel ezt gond nélkül megosztjuk, az az édesanyánk, az orvosunk vagy a legjobb barátnőnk.

3. Örömforrások

Arról beszélni, hogy a szexben kinek mi szerez örömet a leginkább, tényleg nagyon intim dolog. Ezt csak és kizárólag a legbizalmasabb emberekkel szoktuk megbeszélni szégyenérzet nélkül.

4. Őszinteség

A legjobb barátnővel nem esik nehezünkre őszintének lenni, még akkor sem, ha azt kell megmondani neki, hogy a rajta lévő ruha nem a legelőnyösebb, vagy hogy hülyén viselkedett a párjával. Csak így alakulhat ki stabil bizalom barátok között.

5. Félelmek

Beismerni bárkinek is a félelmeinket, azt is jelenti, hogy kiszolgáltatottá válunk az illető számára. Nem könnyű ezekről a nagyon mélyen gyökerező titkokról beszélni, sokszor szeretnénk magunkban tartani őket, hogy a világ ne szerezzen tudomást  sebezhetőségünkről. A legjobb barátnő azonban más, neki elmondjuk bátran, hiszen ő mindig megértő, segítőkész, vigasztal, és kézen fog, ha kell.

6. Cikiségek

Az életünk legnagyobb baklövései vagy ciki szituációi is röhejesek lesznek, ha utólag visszaemlékezünk rájuk a legjobb barátnőnkkel, vagy csak elmeséljük neki, ha véletlenül pont nem volt ott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top