Életmód

Napi 20 perc séta, és megváltozik az életed

Tényleg nincs olyan, hogy késő. A mozgást, a sportot bármikor el lehet kezdeni, bármilyen formában: úszás, aerobik, tánc vagy túrázás, kirándulás. Már napi 20 perc sétával nagyon sokat tehetünk az egészségünkért.

Felgyorsul az anyagcsere, de jót tesz a szívnek, a bőrnek, csökkenti a szorongást, a stresszt, és mindenekelőtt hatalmas löket adrenalinnal hozzájárul a napi boldogságadaghoz, a jókedvhez.

Egy kis séta senkinek sem árt

Biztos észrevetted már, hogy ha szeretnéd kitisztítani a fejedet, vagy csak egy kicsit szabadulnál a stressz okozta szorongástól, elég, ha kimész a közeli parkba egy rövid sétára, máris sokkal szebbnek látod a világot. Hazatérve pedig még az is lehet, hogy megtaláltad a problémádra a megoldást, ezzel elűzve a stressz okozta aggodalmakat. A séta, a gyaloglás pedig nemcsak a hangulatunkra van kedvező befolyással, de az izmokat megmozgatja, a bőrünknek, csontjainknak, szívünknek, légzésünknek is jót tesz. Szóval egy igazi jolly joker, ráadásul egy fillérbe sem kerül, és nincs igazán ellenjavallat sem, ha sétáról van szó. Szakértők szerint már napi 20 perc séta elég ahhoz, hogy pozitív fordulatot vegyen egészségünk.

Csodákra képes

Tehát 20 perc séta, és az anyagcserénk felpörög, és oxigént juttat szöveteinkbe, egy igazi öregedés elleni ingyenes kúra, szinte azonnal jobb színben pompázik arcbőrünk: halványulnak a szemünk alatti karikák, egészségesebb kinézetünk lesz. Könnyebbé teszi az esti elalvást, elűzi az aggodalmainkat, javítja a memóriát, és a koncentrációban is segít. A zöldben megtett séta pedig sokkal jobb kedvre derít bárkit.

Hívj barátokat is!

És persze ki mondta, hogy a napi sétát egyedül kell megtenned? Hívd el a legjobb barátnődet, vedd rá a párodat vagy a gyerekeket, hogy tartsanak veled, vagy szervezz kirándulást a közeli erdőbe, és persze a kutyát se felejtsd otthon!

Séta közben, a jó levegőn lélegezz mélyeket, hogy a tested minden apró sejtjét átjárhassa a friss oxigén. Nem fontos, hogy kifejezetten gyors tempóban tedd meg ezt a 20 percet, a legjobb, ha mindenki megtalálja a maga ritmusát. A lényeg a mozgás és a jó hangulat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top