Életmód

Egyetlen fotó, ami tökéletesen megmutatja, milyen elképesztő dolgok zajlanak a női testben szülés alatt

Nem csoda, hogy ezt a képet alig néhány nap alatt több tízezren megosztották.

Álmomban se gondoltam volna, hogy ez lehetséges” – írta a Facebookon megosztott fotó alatt az egyik álmélkodó kommentelő. És, hát mit szépítsük; tökéletesen egyetértünk a hozzászólóval, egész mostanáig ugyanis mi sem tudtuk, hogy ilyen rendkívüli dolgokra is képes a nők teste. Pedig.

A szóban forgó képen, amit néhány hónapja az North Dallas Doula Associates osztott meg Instagram-oldalán, és amit most a Tangi Birth Services osztott újra a Facebookján, azt örökítette meg a készítője, ahogy egy vajúdó nő testében elmozdul a keresztcsont – ezzel utat engedve az épp születőben lévő babának.

A képen jól látszik, hogy a szülés második szakaszában a keresztcsont hátrafelé mozdul, hogy így növelje meg a medence átmérőjét” – olvasható a poszthoz írt kísérőszövegben, amiből emellett kiderül az is, hogy a jelenség – legyen bármilyen bizarr is elsőre – teljesen természetes és legtöbbször aktív szülési pozícióban jelentkezik (álló helyzetben, előre hajolva).

A képet egyébként Melissa Espey-Mueller készítette a Mom.com elnevezésű oldalnak. Most, hogy a fotója vírusszerűen terjedni kezdett, elárulta, közel 20 évet várt arra, hogy végre megörökíthesse ezt a jelenséget.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top